Катастрофите по пътищата водят до огромни социални и икономически загуби

...
Катастрофите по пътищата водят до огромни социални и икономически загуби
Коментари Харесай

Черна статистика! 3-ма загинали и 38 ранени в катастрофи по врачанските пътища от началото на годината

Катастрофите по пътищата водят до големи обществени и стопански загуби за обществото. Пътнотранспортните произшествия от ден на ден се трансформират в сериозен проблем на българското опазване на здравето, защото оказват директно въздействие върху смъртността и заболеваемостта на популацията.
На територията на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца през първите три месеца на 2020г. са регистрирани общо 175 пътнотранспортни катастрофи. 31 от тях са тежки произшествия, а 144 са единствено с материални вреди.
Трима души са намерили гибелта си в пътни произшествия, а 38 са били леко и тежко ранени.
По дни от седмицата, най-авариен е бил вторник, когато са настъпили общо 30 произшествия, с 1 погубен и 13 ранени жители. В четвъртък са настъпили общо 26 пътнотранспортни катастрофи с 1 погубен 3 ранени жители.
Най-много ПТП-та са настъпили в светлата част на денонощието, когато са настъпили общо 126, при които има 1 погубен и 27 леко и тежко ранени.
Най-много произшествия са настъпили след придвижване с несъобразена скорост - 57, като тежките ПТП-та са 11 с 2-ма убити и 17 леко и тежко ранени жители.
Установените сектори с централизация на пътнотранспортни катастрофи, са обезопасени, като същите са обозначени със съответните пътни знаци, понижена е скоростта на придвижване и неразрешено изпреварването. Контролът е ориентиран в зоните на тези сектори.
Установените нарушавания по ЗДвП и КЗ за първото тримесечие на 2020 година са 10 239, а максимален дял са нарушавания за превишена скорост – 6 344, както и нередовни пътни документи – 751.
За неспазване на Закона за придвижване по пътищата са формирани 1 164 акта и 8 946 фиша за първите три месеца на годината. През същия интервал в миналата година откритите нарушавания са били с 549 по-малко.

Снимката е илюстративна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР