Катастрофата в Лясковец, при който 12-годишно дете с колело загина

...
Катастрофата в Лясковец, при който 12-годишно дете с колело загина
Коментари Харесай

След катастрофата в Лясковец: Проверката ще стигне и до несменяемия кмет

Катастрофата в Лясковец, при който 12-годишно дете с колело почина при удар от автомобил покрай пешеходна пътека, стана мотив за инспекция на кмета на града Ивелина Гецова.

Причината: неналичието на съответно осветяване и изтърканата маркировка на улицата, при която се е случил съдбовният случай.

Прокуратурата във Велико Търново разгласи, че ще Гецова ще бъде тествана за това дали е осигурила " всички фактори за сигурността на сектора ".
" Ако някои от тези фактори се дължи най-много на безучастие на някое длъжностно лице, на него ще му бъде потърсена отговорност ", споделя локалният областен прокурор Христо Христов.
Жители на града алармират в обществените мрежи, че регионът към пешеходната пътека е с доста слаба видимост поради неприятното улично осветяване, което в допълнение е закривано от неподрязаните дървета.

Призиви за оставка на Ивелина Гецова пристигнаха и поради това, че тя не е изпълнила решение на Общинския съвет на Лясковец за въвеждане на специфични ограничения за повишение на сигурността на пешеходците.

Решението на Общински съвет е взето в края на декември 2019 година и планува:
да се подмени остарялото неефективно улично осветяване с такова от ново потомство, като в допълнение се осветят пешеходните пътеки; общинската администрация да създаде график и да провежда създаване на повдигнати пешеходни пътеки;да се заложат нужните средства в проектобюджета за 2020 година за тези задания.
Парите за 5 повдигнати пешеходни пътеки се възнамеряват в бюджета на общината, само че едвам 2 години по-късно - в този за 2022 година И още веднъж решението не е задействано.

Ивелина Гецова е закрепостен кмет на Лясковец към този момент 15 години - от 2007 до момента.
Първоначално тя е издигната от много необятно обединяване към ГЕРБ, ДСБ, Съюза на свободните демократи и Земеделския национален съюз. През 2011 година тя е подкрепяна и от " Български социалдемократи ", като печели от първи тур.През 2015 и 2019 година Гецова към този момент става е еднопартийна номинация на ГЕРБ.
Гражданите на Лясковец се събраха на бдение в памет на починалото момче в четвъртък вечер.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР