Катастрофата с руския Ан-148, при която загинаха всичките 71 души

...
Катастрофата с руския Ан-148, при която загинаха всичките 71 души
Коментари Харесай

Извънредно: Пълна и официална версия за катастрофата с руския Ан-148

Катастрофата с съветския Ан-148, при която починаха всичките 71 души на борда в неделя, може да е причинена от погрешни данни са скоростта на полета, които са резултат от обледеняване на сензор. Това заяви проверяващата комисия след разчитането на полетните данни от черна кутия, представена от ТАСС, съобщи Блиц.

Предварителният разбор на записаната информация, а и анализът на аналогични случаи в предишното, разрешава да се допусна, че фактор за развиването особена обстановка в полета може да са били погрешните данни за скоростта на полета на знаците на водачите, което от своя страна, очевидно е било обвързвано с обледеняването на тръбите на Пито при изключено положение на системата за затоплянето им, се показва в известие на Междудържавния авиационен комитет (МАК).

Разчетените полетни данни в черната кутия (за още 15 полета) показвали, че при тях затоплянето на сензорите се включвало преди излитането.

Самолетът се блъснал в земята 6 минути след излитането. МАК показва, че на височина 130-150 м екипажът присъединил автопилота, а изключителната обстановка почнала към 2 мин и 30 сек след излитането на височина към 1300 м и приборна скорост 465-470 км/ч. В този миг записаните данни посочили разминаване сред показанията на сензорите за скорост. За 30-ина секунди разминаването достигнало 30 км/ч, последвала команда от екипажа за равнене на приборите, тя била повторена на височина 2000 м, когато разминаването се нараснало. А след нея бил изключен автопилотът.

Показанията за скорост от разнообразни сензори мощно се разминавали - един показвал 0 км/ч, различен - 540-560 км/ч.

След което показанията на втория почнали бързо да падат (до 200 км/ч и по-малко), самолетът интензивно се снижавал с ъгъл на пикиране 30-35 градуса. Преди конфликта със земята показанията от единия модул били 0, а вторият показвал 800 км/ч. Освен това 4-5 секунди преди конфликта самолетът се накренил надясно, като индикаторът достигнал 25 градуса.

Пътническият аероплан Ан-148 на „ Саратовски авиолинии “, изпълняващ полет от Москва за Орск, се разруши на 11 февруари минути след излитането от летище „ Домодедово “ в Раменски регион на Подмосковието.

Анализът на аргументите за злополуката продължава, показва МАК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР