Катастрофата на пътническия самолет Ан-148 на Саратовските авиолинии може да

...
Катастрофата на пътническия самолет Ан-148 на Саратовските авиолинии може да
Коментари Харесай

Вече Е Официално: Ето Я Истинската Причина За Катастрофата С Руския Самолет!

Катастрофата на пътническия аероплан Ан-148 на Саратовските авиолинии може да е станала поради погрешни данни за въздушната скорост на полета заради обледеняване на сензорите, съобщи ТАСС по-рано през днешния ден.

До този прелиминарен извод стигнаха експертите от Междудържавния авиационен комитет въз основа на прелиминарен разбор на информацията от бордовия самописец за параметрите на полета.

Въпреки механичните повреди в следствие от злополуката, експертите са съумели да извлекат от черната кутия данни за 16 полета на машината, включително този, приключил с злополуката. Във всички останали с изключение на него отоплението е било включвано преди излитането.

Самолетът се блъснал в земята шест минути след излитането. На височина към 130-150 метра екипажът присъединил автопилота. Извънредната обстановка на борда почнала да се развива към 2 минути и 30 секунди след излитането на височина към 1300 метра и приборна скорост 465-470 км.

В този миг черната кутия е фиксирала разминаване сред показанията на знаците за скоростта. След 30 секунди разликата в показанията на сензорите достигнали примерно 30 км/ч, а на височина към 2000 м разликата станала още по-голяма, след което екипажът изключил автопилота и целият останал полет минал на ръчен режим.

Показанията на знаците за скоростта мощно се различавали - единият показвал 0 км/ч, другият - 540-560 км/ч. След това показанията на втория почнали интензивно да спадат - до 200 км/ч и по-малко, самолетът бил наведен в интензивно смъкване (пикиране) под ъгъл 30-35 градуса.

Преди удара в земята показанията за скоростта на единия от знаците продължавали да бъдат нулеви, а вторият показвал скорост 800 км/ч. 4-5 секунди преди конфликта се появил крен надясно, който достигнал 25 градуса.

Говорителката на Следствения комитет на Русия Светлана Петренко съобщи, че след приемането на предварителния отчет на МАК за разшифрованите данни от бордовия самописец за параметрите на полета ще бъде тествана и тази версия за вероятните аргументи наред с другите в границите на престъпното следствие.

Продължава работата по разшифроването на данните от звуковия самописец.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР