Катастрофата на НЛО до Ацтек – измама или истина?Въпреки факта,

...
Катастрофата на НЛО до Ацтек – измама или истина?Въпреки факта,
Коментари Харесай

Катастрофата на НЛО до Ацтек – измама или истина?

Катастрофата на НЛО до Ацтек – машинация или истина?Въпреки обстоятелството, че в уфологията този случай постоянно се назовава „ вторият Розуел “, доста малко хора го помнят. Този случай даже не се приближава до култа и известността на самия случай в Розуел (HiddenTruth.site).През месец март 1948 година, неидентифициран обект, прелита през небето, внезапно сменя курса си и пада някъде в пустинния каменист регион Харт Каньон, покрай град Ацтек, Ню Мексико (New Mexico), Съединени американски щати.Основните очевидци на това събитие са двама служащи от локалната нефтена платформа – Сайлъс Нютон и Лео Гебауър. Те били на работа, когато видели „ голям железен диск “ в небето.

 Кадър от поредицата “Досиетата X ”
Кадър от поредицата “Досиетата X ” Дискът бил с диаметър към 30 метра и изглеждал впечатляващ, без следи от сглобки, фуги и нитове по металната си повърхнина, като че ли бил излят. Дискът паднал на земята, само че очевидно външно нямал забележими повреди.Когато Нютон и Гебауър се доближили, те видели, че в диска има няколко отвора. Когато погледнали в един от тях, забелязали, че на пода има минимум 16 тела на ниски хуманоидни същества. Телата им били покрити с тъмна сажди, като че ли са потърпевши при пожар, евентуално, когато е падал, в диска е имало пожар. Същия ден, служащите се обадили в полицията и им разказали за падналия диск с труповете. Полицаите пристигнали и дълго време разглеждали диска. След това, те се обадили на военните. Когато същите пристигнали, те бързо оградили цялата територия, след което отнесли диска със себе си. Наредили на всички присъстващи да мълчат за видяното.
Почти година Нютон и Гебауър мълчали, страхувайки се от заканите на военните, само че по-късно не издържали и разказали на журналиста Франк Скали в детайли за всичко случило се. През 1949 година, Скали разгласява историята им в известното списание Variety Magazine и разказва злополуката на НЛО край Ацтек. По- късно, журналистът издава книга с детайлности за случая, озаглавена „ Behind the Flying Saucers “.

 22 1 - Катастрофата на НЛО до Ацтек - машинация или истина?
И публикациите, и книгата получават огромна известност. Но, в един миг, Скали и двамата очевидци стават обекти на разнообразни обвинявания. Дори някои уфолози смятат цялата история за фалшификат и машинация.Факт е, че двамата служащи твърдели, че са съумели да вземат някои предмети от падналото НЛО, а по-късно се пробвали да ги продадат като „ извънземна технология “. Имало клюки, че са измислили цялата история с НЛО, с цел да продадат скъпо елементарни елементи от разнообразни машини.Един от тези „ артефакти “ попаднал в журналиста от „ San Francisco Chronicle “. Той го предал в лаборатория за проучване, където откриват, че „ извънземният артефакт “ е изработен от нормално парче алуминий.Четете още: Странната връзка сред бели сови, НЛО и извънземниПоради тези разкрития, цялата история за злополуката на НЛО до Ацтек била бързо забравена. Дори, в един миг, самите Нютон и Гебауър признали, че всичко е небивалица.30 години по-късно, при започване на 80-те години на предишния век, един уфолог си напомня историята за злополуката на НЛО до Ацтек, изважда я от прашните архиви и я преглежда в нова светлина. Според него, всичко това може да е било действителност.Когато казусът с НЛО до Ацтек попада в известните уфолози Скот и Сюзън Рамзи, те стартират да ревизират обстоятелствата, посочени в публикации и книги. Според тях, цялата част с разкритията е като деликатно фиктивен сюжет, който да дискредитира свидетелствата на служащите.Скот Рамзи споделя: “От 1952 година до 1986 година никой не се занимава с случая в Ацтек. Сякаш е “отровен ” от обвиняванията във имитация и откривателите на НЛО не желали да се занимават с него.Ние деликатно проучихме този случай и заключихме, че управляващите са подготвени даже да унищожат изцяло живота на тези двама или трима души (ако включите журналиста Скали), с цел да укрият информацията. Ако погледнете истинските свидетелства на очевидците, не е допустимо да ги опровергаете. “

 33 - Катастрофата на НЛО до Ацтек - машинация или истина?
През 2011 година, Рамзи обръща внимание на чудноват документ от ФБР, който е озаглавен “Доклад Хотел Мемо ” (Hottel Memo), написан от Гай Хотел, началник на локалния офис на ФБР във Вашингтон през 1950 година, адресиран до ръководителя на ФБР Едгар Хувър (John Edgar Hoover).Документът е оповестен в архива на формалния уеб страница на ФБР и през идващите няколко години постоянно се появява като документ, който „ публично удостоверява прикритието на извънземни от управляващите на Съединени американски щати “. В него съответно е посочено, че: “Източник от Военновъздушни сили съобщи, че три, по този начин наречени летящи чинии, са били открити в база в Ню Мексико. Те са разказани като кръгли, с издигнат център и с диаметър почти 50 фута (15 метра). Във всяка от тях имало по три фигури, наподобяващи на хора.С височина 3 фута (90 см), облечени в железна доста фина тъкан, с каишки, по метод, сходен на приспособленията на водачите. Според господин Г. (името е скрито), тези чинии са открити в Ню Мексико с доста мощен радар в региона. Смята се, че радарът е реагирал на механиката на чиниите. ”През 2013 година, ФБР най-сетне разяснява тази записка и споделя, че тя не удостоверява нищо, а просто обрисува някаква информация, получена посредством втори или трети човек. Въпреки това, доста уфолози към момента са уверени, че тази записка инцидентно е “изтекла ” от секретна директория на ФБР, и че е изцяло вярна.Тя разказва случая в Розуел, само че Скот Рамзи е сигурен, че има нещо общо и с случая в Ацтек.Първо, тъй като съгласно очевидци, в Розуел се разрушава един диск, а в бележката написа за три. И второ, имало един чудноват случай, при който, гражданин от Денвър се опитал да продаде фотоси, за които твърдял, че са направени на мястото на злополуката на НЛО в Ацтек. Има информация, че ФБР се настойчиво са наблюдавали този човек, с цел да се снабдят с тези фотоси.Ако случаят в Ацтек не е съществувал, за какво ФБР ще се пробва да получи фотосите?
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР