Катастрофата край ГКПП "Лесово" между ТИР и пътнически микробус е

...
Катастрофата край ГКПП "Лесово" между ТИР и пътнически микробус е
Коментари Харесай

Вътрешният министър с последни данни за тежкия инцидент край Лесово

Катастрофата край Граничен контролно-пропусквателен пункт "Лесово " сред ТИР и пътнически микробус е станала на прав сектор, при добра видимост, само че мокра настилка. Това заяви вътрешният министър на брифинг в Народното събрание.

,,Изясняват се аргументите за пътнотранспортното произшествие. Трима души са починали и 16 потърпевши са откарани в здравни заведения. ТИР-ът е бил спрял на изчакване, като е бил финален в колоната от няколко автомобила'', сподели още Терзийски. Той прикани българите да бъдат деликатни на пътя при променените метеорологични условия от началото на октомври и чести превалявания.

Вътрешният министър удостовери за случай на столичния бул. "Рожен ", при който е блъснат служител на реда.

Служители на Второ районно ръководство се пробват да извършат инспекция на лидер на автомобил, който не се подчинява, прави опит да осуети инспекцията, блъска служебния автомобил и блъска и един от чиновниците от екипа на Второ районно. Един от служителите на реда е създал изстрел, сподели Терзийски и добави, че водачът и полицейският чиновник са откарани в здравно заведение.

Относно споменаването на полицейско принуждение в резолюцията на Европейския парламент за България министърът на вътрешните работи разяснява, че при застраховане на публичния ред по време на митингите има открити нарушавания от чиновниците на наредбите за потребление на физическа мощ и помощни средства или превишаване на полицейски пълномощия, само че това е друго от полицейско принуждение.

Нямаме никаква изгода от това да прикриваме нарушавания, осъществени по време на служебните отговорности. Работим под погледа на обществото и няма по какъв начин да прикрием сходни нарушавания, сподели Терзийски, само че посочи, че става въпрос за нарушавания, а не за закононарушения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР