Катастрофални природни бедствия в двете крайности белязаха първия ден на

...
Катастрофални природни бедствия в двете крайности белязаха първия ден на
Коментари Харесай

2020 г. започна с катастрофални природни бедствия

Катастрофални естествени бедствия в двете крайности белязаха първия ден на годината. Индонезия посрещна 2020 година с най-тежките наводнения от 10 години насам. Порои и свлачища лишиха живота на минимум 21 души и оставиха хиляди без дом в столицата Джакарта и близките градове. Тази заран управляващите изтеглиха във краткотрайни центрове близо 30 000 поданици на Джакарта, доста региони на града са с изключено електрозахранване. По-късно през днешния ден се чакат нови дъждове и гръмотевични стихии.

Австралия претърпява екологична злополука с вилнеещите от дни пожари, чийто резултат към този момент доближи Нова Зеландия. 9 са жертвите на огненото злополучие от Коледа насам, 19 са в неопределеност в щата Виктория. Хиляди се изтеглят от южното крайбрежие, където през почивните дни се чакат неподходящи условия и нови пожари.

Прах от пожарите покри ледниците на Нова Зеландия, което съгласно специалисти ще форсира топенето им през този сезон с сериозните 30%. В първия ден на годината огромна част от южния остров се разсъни в оранжева мъгла и алено слънце, откакто димът от пожарите във Виктория и Нови Южен Уелс доближи страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР