Катастрофа затвори и движението по автомагистрала Хемус в двете посоки

...
Катастрофа затвори и движението по автомагистрала Хемус в двете посоки
Коментари Харесай

Катастрофа затапи АМ Хемус край Шумен, ремонти има и на 5 участъка

Катастрофа затвори и придвижването по автомагистрала " Хемус " в двете направления при 350-ия километър. Въведен е обходен маршрут по път I-2 п.в " Белокопитово " - гр. Шумен - Каспичан и назад. Лек автомобил се е блъснал в товарен автомобил, пренасящ газови бутилки на пътната връзка сред основен път Русе - Шумен - Варна и автомагистрала " Хемус " край Шумен. Водачът на леката кола е откаран в болница Шумен. Инцидентът е станал в 09.15 часа през днешния ден.

В момента на автомагистралата се обновяват пет виадукта - при 19-ти км, 35-ти, 36-ти, 37-ми, 51-ви, както и тръбата за София на тунел " Витиня ", оповестява още Агенция " Пътна инфраструктура " и отбелязва, че ремонтите напредват.

АПИ моли водачите да карат рационално и със съобразена скорост по Автомагистрала " Хемус ", да съблюдават разпоредбите и да не употребяват спешните ленти за по-бързо прекосяване. За облекчение на пътуващите в петък и събота в правите с ремонт на автомагистралата ще има две ленти за пътуващите за Варна и една за София, а в неделя и понеделник надлежно две за София и една за Варна.

Дружеството " Автомагистрали " ЕАД работи извънредно мобилизирано, с цел да може плануваните строителни работи да завършат колкото се може по-скоро и да не се затруднява придвижването, допълват още от АПИ.

На мостовите уреди на Автомагистрала " Хемус ", които не са обновявани от построяването им през 80-те години, се прави ремонт на пътната част и стълбовете. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка, нова хидроизолация, както и модерни системи за пътна сигурност. Стълбовете и фундаментите на виадуктите се усилват с нови бетонови кожуси, усъвършенства се противоземетръсната резистентност.

На виадуктите " Потоп " /19-ти км/ и " Коренишки дол " /36-ти км/ следва построяването на нова хидроизолация, нов асфалт и осигурителни системи за сигурност. При 51-ви км продължава работата по долното строене, без това да затруднява придвижването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР