Катастрофа, станала преди две седмици край Перущица, разбуни духовете в

...
Катастрофа, станала преди две седмици край Перущица, разбуни духовете в
Коментари Харесай

Лаборантка блъска велосипедист край Перущица и бяга, седмица по-късно той умира

Катастрофа, станала преди две седмици край Перущица, разбуни духовете в региона на Кричим. На 2 април автомобил блъска велосипедист на пътя сред Перущица и Брестовица, а по-късно водачът напуща местопроизшествието, без да окаже помощ на потърпевшия, написа. Мъжът, на име Любо, е открит малко по-късно в канавката и откаран в болница. Въпреки напъните на лекарите, на 9 април той умира в УМБАЛ " Свети Георги ". 

" Тази заран дядо Любо е умрял. За страдание не съумя да се пребори с болките. Много ви апелирам да бъдем деликатни един към различен. По-бавно каране, съблюдаване на разстояние и да пазим и пешеходците ", написа в една от фейсбук групите на Кричим Катя Илиева. Според дамата през септември починалият мъж трябвало да се пенсионира. " Този, който го блъсна, по какъв начин можа да го зареже? Ти сърце нямаш ли ", пита тя.

Според хора от градчето злополуката е породена от стара лаборантка от Кричим, която във съдбовния ден е карала колата на сина си. След случая тя се прибрала, измила колата и не се обадила на никого. По-късно обаче полицията открила самоличността на лидерката. 

От Районна прокуратура – Пловдив оповестиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане. Като обвинена по делото е привлечена 71-годишна жена, управлявала автомобила. Тя е била арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, като след това по отношение на нея е взета мярка за неотклонение „ гаранция “. Тя не е осъждана.

На 9 април 2024 година потърпевшият при пътното произшествие е умрял. На 10 април 2024 година наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура –Пловдив е дал инструкции за назначение на съдебномедицинска експертиза, която би трябвало да откри дали има причинно-следствена връзка сред настъпилото пътнотранспортно произшествие и гибелта на потърпевшия. След като бъде направено заключението, ще се реши дали делото да бъде изпратено по подготвеност на Окръжна прокуратура –Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР