Катастрофа между влак и багер е станала по маршрута Варна

...
Катастрофа между влак и багер е станала по маршрута Варна
Коментари Харесай

Катастрофа между влак и багер, по маршрута Варна - София

Катастрофа сред трен и екскаватор е станала по маршрута Варна - София, оповестява БДЖ.
Става въпрос за бързия трен № 2612. Локомотивът му удря кофа на екскаватор, който се намира на нерегламентирано разстояние от реслите. От удара са нанесени материални вреди по локомотива и първия вагон на композицията. Няма потърпевши пасажери и личен състав във влака.
След като машиниста вижда близкото разположение на багера неведнъж подава звуков сигнал. Подари осъществяваните поправки в сектора влакът се е движил с 20 км/ч за обезпечаване на безвредно прекосяване през трасето. До удара се е стигнало откакто лидерът на багера е подхванал маневра в последния миг и е завъртял кофата към влаковата комбинация.
БДЖ незабавно сътвори организация за транспорт на пасажерите от влака с друга комбинация от гара Синдел разпределителна до София. За влаковете, които пътуват в този сектор, ще бъде основана организация за транспорт с рейсове от и до Варна.
Назначена е комисия за изясняване на случая. След привършване на следствените действия, ще се пристъпи към възобновяване на стоманения път, а след това и придвижването на влаковете, прибавят от НКЖИ.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР