Катарзисна майчина любов в Писма от Антарктида Филмът е с

...
Катарзисна майчина любов в Писма от Антарктида Филмът е с
Коментари Харесай

Катарзисна майчина любов в „Писма от Антарктида”

Катарзисна майчина обич в „ Писма от Антарктида ” Филмът е с предпремиерна прожекция на 28 септември от 18.00 ч. на фестивала „ Златна Роза ” във Варна 28 септември 2019, 08:37  Катарзисна майчина обич в „ Писма от Антарктида ” Източник: NOVA
овият филм на Станислав Дончев и на сценарния екип на „ Дъвка за балончета” е в действителност класно българско кино. В основните функции са Ирмена Чичикова и Симеон Даниел Ангелов, със специфичното присъединяване на професор Христо Пимпирев.

„ Писма от Антарктида” е хубав кино елмаз. Има от чувствителността на „ Нелюбов” на Звягинцев и от въздействието на „ Декалог” на Кшищов Кешловски. Въвлича в една дълбока майчина обич и размества пластове в душата, до момента в който най-после изкристализира вярата.

Началото на „ Писма от Антарктида” е повече от завладяващо. Глобалните проблеми на целия свят се свиват във видео на телефона на млада жена Диана, която е задрямала на кормилото на колата си на софийски светофар. Естествено това е признак, че в душата й се разиграва някаква драма. А потропването по стъклото и последвалите реплики демонстрират, че забързаният градски живот няма време за емпатия. Важното е да не нарушаваш трафика.

Затова Диана желае да избяга от всичко и всички. Тя живее сама с 8-годишния си наследник Ники и непрекъснато му чете писма и му дава дарове от татко му, който би трябвало да е на експедиция на о. Ливингстън в Антарктида. В връзките им има топлота и доверие. Но последователно се промъква едно подозрение в фена, че се прикрива някаква неистина. Голяма неистина. Лъжа, която може да унищожи целия им доскорошен живот.

„ Писма от Антарктида” е филм за силата и отчаянието на една майка, която в желанието си да избави сина си от жестоката реалност, основава измислена действителност за него и за себе си. Тя е толкоз плътна, че единствено дребните елементи пропукват съвършената приказка. Зрителят е изцяло уверен, че в кожата на тази жена ще постъпи по същия метод. Филмът идва да ни покаже, че крайностите си наподобяват – прекомерната майчина обич, примесена със боязън, че детето не може да понесе истината, в един миг се приближава до нелюбов. Тя стартира да вреди на същото това дете и да подкопава доверието в личната му майка.

Повратният миг в историята е, когато тънкият лед на лъжата се пропуква и Диана пропада дружно със сина си в ледено студено езеро. Тук майсторството на оператора на кино лентата Мартин Димитров го трансформира в безупречно композирана приказка. Историята е разказана толкоз красиво, че фрагментите от София и от о.Ливингстън оживяват в независим облик, който безмълвно, безшумно и ненатрапчиво, добавя настроението на героите.

Финалът на кино лентата оправдава всички мъчно научени уроци на героите. Той връща вярата и усмивките на феновете. Да, хора сме, постоянно бъркаме от обич, само че всичко това е, с цел да се научим да живеем с отворена душа.

В „ Писма от Антарктида” има всичко от гамата на човешките страсти, само че най-много обич. Майчина обич. Гледайте го с отворено сърце!

„ Писма от Антарктида “ е в кината от 11 октомври с пропагандатор „ Лента “.

Филмът е следващата кино продукция, зад която като сътрудник застава и Нова Броудкастинг Груп като част от дълготрайната тактика на медийната група за поддръжка на българските филми на всички платформи.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Работя в чужбина - какви осигуровки дължа?  1 Подобрение на бизнес настройките у нас, при следващ спад в Европейски Съюз  1 Съседите избират такса „ сградна апаратура “  1 За какво да внимаваме при изявлението за работа --> Пaрите ни  Работя в чужбина - какви осигуровки дължа? Работя в чужбина - какви осигуровки дължа?  Подобрение на бизнес настройките у нас, при следващ спад в Европейски Съюз Подобрение на бизнес настройките у нас, при следващ спад в Европейски Съюз  Съседите избират такса „ сградна апаратура “ Съседите избират такса „ сградна апаратура “  За какво да внимаваме при изявлението за работа За какво да внимаваме при изявлението за работа Не пропускай  Жертви и ранени в Истанбул, над 100 труса, оповестена е паника Жертви и ранени в Истанбул, над 100 труса, оповестена е паника  <br> Кой печели от електрическите автомобили <br>
Кой печели от електрическите автомобили
 <br> <strong> Селин Дион </strong> отговори на всички, критикуващи <strong> тялото ѝ </strong> <br>
Селин Дион отговори на всички, критикуващи тялото ѝ
 <br> 41 години <strong> след - актрисата, която изигра красивата Санди
" />
41 години след "Брилянтин " - актрисата, която изигра красивата Санди
Последни  <p>Идват летни дни, по кое време ще вали</p> Идват летни дни, по кое време ще вали  Катарзисна майчина обич в „ Писма от Антарктида ” Катарзисна майчина обич в „ Писма от Антарктида ”  Запознайте се с безспорната монархия Оман Запознайте се с безспорната монархия Оман  <p>Уикенд бягство: <strong>Вазовата екопътека</strong> и водопад Скакля</p> Уикенд бягство: Вазовата екопътека и водопад Скакля  Нигерийско учебно заведение учило на Корана с жестоки мъчения Нигерийско учебно заведение учило на Корана с жестоки мъчения  Турция с проект да настани един милион бежанци в Североизточна Сирия Турция с проект да настани един милион бежанци в...  Фолксваген DW: Ето за какво Фолксваген избира Турция  Джок Полфрийман Полфрийман с първо изявление след излизане от пандиза  Къщата Пейо Яворов Столичната община купи къщата на Пейо Яворов  Хиляди германци ще идват да се лекуват в България Хиляди германци ще идват да се лекуват в България  Печели ли страната от златодобива у нас и какъв е общественият резултат Печели ли страната от златодобива у нас и какъв е...  Разследват здравна сестра за кражба от умрял пациент Разследват здравна сестра за кражба от умрял...  Имунитет ми дай и повече не ме мъчи!
Създадено за Шуслерови соли
Имунитет ми дай и повече не ме мъчи!  Доналд Тръмп Импийчмънтът е неточност, Тръмп ще излезе...  <p><strong>Новите библиотеки</strong> - съвременни, просторни и цялостни с хора</p> Новите библиотеки - съвременни, просторни и цялостни с хора  БНР Светослав Костов: Няма да подам оставка  Кейтлин Луск ще пее във филм-концерта „ Lord of the Rings: Завръщането на краля “ Кейтлин Луск ще пее във филм-концерта „ Lord of the...  <p>Хари по стъпките на Даяна &ndash; <strong>премина през минно поле</strong></p> Хари по стъпките на Даяна – мина през минно...  <p><strong>Джей Ло и Шакира</strong> приготвят специфична изненада</p> Джей Ло и Шакира приготвят специфична изненада  Колективна оставка на медицинските сестри и част от лекарите в болничното заведение в Карлово Колективна оставка на медицинските сестри и част от... Всичко от през днешния ден Виц на деня Въпрос към Радио Ереван: - Кои неща са най-правилно разпределени сред хората? - Парите и мозъкът. Парите на никого не стигат, а мозъкът на всички… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Германската пенсионерка, която сбъдна Германската пенсионерка, която сбъдна " българската си фантазия "  Грета Тунберг: Хората страдат, умират, екосистеми се разрушават  Пациент на кардиолога с 57 хиляди лева заплата: Трябва да бъде наказан  Вижте неписаната история на България в фотоси  Честваме 111 години самостоятелна България  Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години Водещи вести  Джок Полфрийман Полфрийман с билет за Австралия и паспорт  Хиляди германци ще идват да се лекуват в България Хиляди германци ще идват да се лекуват в България  Фолксваген DW: Ето за какво Фолксваген избира Турция  БНР Съвет за електронни медии изиска оставката на шефа на БНР  Пожар в Пожар в " Дунарит ", евакуация поради заплаха от гърмеж  Нигерийско учебно заведение учило на Корана с жестоки мъчения Нигерийско учебно заведение учило на Корана с жестоки мъчения  <p>Уикенд бягство: <strong>Вазовата екопътека</strong> и водопад Скакля</p> Уикенд бягство: Вазовата екопътека и водопад Скакля  Запознайте се с безспорната монархия Оман Запознайте се с безспорната монархия Оман  Къщата Пейо Яворов Столичната община купи къщата на Пейо Яворов  Турция с проект да настани един милион бежанци в Североизточна Сирия Турция с проект да настани един милион бежанци в Североизточна Сирия  Колективна оставка на медицинските сестри и част от лекарите в болничното заведение в Карлово Колективна оставка на медицинските сестри и част от лекарите в болничното заведение в Карлово  Печели ли страната от златодобива у нас и какъв е общественият резултат Печели ли страната от златодобива у нас и какъв е общественият резултат  Разследват здравна сестра за кражба от умрял пациент Разследват здравна сестра за кражба от умрял пациент

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР