Катарските стадиони, които приемат мачовете от Световното първенство по футбол,

...
Катарските стадиони, които приемат мачовете от Световното първенство по футбол,
Коментари Харесай

Въпреки многото празни места по трибуните, ФИФА обяви посещаемост от 94% в първия кръг на Мондиала

Катарските игрища, които одобряват мачовете от Световното състезание по футбол, са били запълнени на 94% в първия кръг от груповата фаза, оповестиха от ФИФА, макар че във всеки един дуел се виждаха солидно количество празни места по трибуните.
 Еквадор надигра Нидерландия, а Валенсия продължи с головете, само че това не бе задоволително за повече от реми Еквадор надигра Нидерландия, а Валенсия продължи с головете, само че това не бе задоволително за повече от реми
Имаше известно комплициране към оборудванията, които се употребяват на Мондиала, като първични известия за потенциалите и продажбите на билети в следствие бяха оповестени за неточни. Именно това провокира и несъответствието в данните, които се подават, и картината, която се показва от малките екрани и фотографи.

Например стадион " Лусаил ", който ще бъде хазаин на мача за купата, беше посочен като сцена с 80 хиляди места. А " Ал Байт " се смяташе, че има 60 хиляди седалки. Всички останали шест стадиона бяха оповестени като такива с потенциал до 40 хиляди души.

Това наложи ФИФА още  един път да посочи съответния брой места, с които разполага всяко оборудване, като се оказва всеки с по-големи благоприятни условия. Въпросният стадион " Лусаил " може да побере 88 966 фенове, 68 895 са местата на стадион " Aл Байт " в Ал Хор. Шестте други стадиона, оповестени с потенциал от към 40 000, също са по-големи от в началото показаните числа.
 Ричарлисон блесна за нов триумф на Бразилия над Сърбия Ричарлисон блесна за нов триумф на Бразилия над Сърбия
Допълнителните места, евентуално непродадени до запълване на потенциала, биха обяснили многото празни места, само че въпреки всичко ФИФА оповестява, че стадионите са били цялостни на 94%.

За момента най-посетената среща е снощното представление сред петкратните международни първенци Бразилия и Сърбия (2:0), следено от 88103 фенове на трибуните на " Лусаил ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР