Катарските граждани трябва да напуснат Обединените арабски емирства до 14

...
Катарските граждани трябва да напуснат Обединените арабски емирства до 14
Коментари Харесай

Катар призова гражданите си да напуснат Емирствата заради...

Катарските жители би трябвало да изоставен Обединените арабски емирства до 14 дни. Причината е решението на Абу Даби да скъса дипломатическите си връзки с Доха, заяви катарското посолство в Абу Даби в " Туитър ", съобщи Ройтерс. Тези, които не могат да се приберат непосредствено в страната си, би трябвало да го създадат през Кувейт или Оман, добави посолството.
Египет даде на катарския дипломат в Кайро 48 часа да напусне страната и отзова висшия си дипломатически представител от Доха, заяви египетското външно министерство, представено от Ройтерс.

" Катарският дипломат беше привикан през днешния ден и му бе връчена публична нота за приключването на акредитацията му като дипломат в Египет. Дадени му бяха 48 часа да напусне страната ", уточни в изказване министерството.

Междувременно Иран прикани Катар и съседите му в Персийския залив към " прям разговор " за решение на различията посред им.

" Преодоляването на разликите сред страните в региона, в това число на сегашните проблеми сред Катар и трите му съседки, е допустимо само с политически и мирни средства, и прям разговор сред заинтригуваните страни ", уточни в официално съобщение представителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР