Катарски посредници се опитват да договорят споразумение между Хамас и

...
Катарски посредници се опитват да договорят споразумение между Хамас и
Коментари Харесай

Катар опитва да договори споразумение между Хамас и Израел, какво включва

К атарски медиатори се пробват да договорят съглашение сред " Хамас " и Израел , включващо освобождението на към 50 цивилни заложници от Газа в подмяна на тридневно преустановяване на огъня, сподели пред Ройтерс добре информиран неназован формален представител.

Обсъжданата сделка, която е съгласувана със Съединени американски щати, планува още Израел да пусне на независимост няколко палестински дами и деца от израелски затвори, а също и увеличение на размерите филантропична помощ за Газа, уточни източникът.

Ако съглашението се осъществя, това ще бъде най-голямото освобождение на заложници, държани от " Хамас " , откакто бойци на палестинското придвижване нападнаха Израел и водиха пленници в анклава, отбелязва Ройтерс.

В " Хамас " са дали кардиналното си единодушие за съглашението, само че Израел не е и към момента договаря за детайлностите , сподели източникът.

Не е известно какъв брой тъкмо палестински дами и деца ще освободят израелските управляващи от пандизите си като част от обсъжданата сделка, показва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР