Катарската футболна асоциация е превела 2 млн. долара в сметката

...
Катарската футболна асоциация е превела 2 млн. долара в сметката
Коментари Харесай

Катар е платил два млн. долара на 10-годишно момиче около кандидатурата си за Мондиал 2022

Катарската футболна асоциация е превела 2 млн. $ в сметката на 10-годишната щерка на член на ФИФА. Това разкрива отчетът за корупционни схеми към избора на домакина за Мондиал 2022.

Германският всекидневник " Билд " разгласява част от документите по следствието на Етичната комисия на ФИФА. Те са предоставени на публицисти от някогашен член на въпросната комисия - Майкъл Гарсия.

Гарсия напусна поста си в централата през 2014 година, откакто от ФИФА разгласяват " манипулиран и повърхностен ", по неговите думи, отчет.

Бившият член на Етичната комисия твърди, че от истинските му мемоари е било явно, че Катар е спечелил правото да провежда Световното състезание по непочтен път и с предложение на подкупи.

Целият отчет е 42 страници, като в него има разнообразни детайлности към цялата процедура на избиране на домакина за Мондиала.

Друго разобличаване, оповестено от " Билд ", уличава трима от членовете на изпълнителния комитет на ФИФА, които са летяли с частен аероплан, нает от Катарската футболна асоциация до Рио. В Бразилия те са участвали на празненство, проведено още веднъж от катарците, тъкмо преди изборите.

Катар неведнъж беше подложен на критика от правозащитни организации, откакто бяха разкрити опити за експоатация над служащите, които строят стадионите за Мондиал 2022 година

Очаква се " Билд " да разкрие още детайлности от отчета, възложен от Мигел Гарсия в идващите дни.


© Reuters

В обява във " Facebook " журналистът от " Билд " Петер Розберг, който е получил отчета, съобщи, че " не дава доказателство, че Купата на Световната купа 2018 или 2022 е купена ".

Той разказва откритията си " като пъзел, който има смисъл единствено когато се съберат всички елементи ".

Докладът на Гарсия беше подсилен от Саймън Джонсън, шефът на екипа, който ръководеше кандидатурата на Англия за Мондиал 2018. Още преди три години британците оповестиха оповестените документи от ФИФА като " манипулирани " и опити за " политическо замитане ".

Френските прокурори също проверяват процедурата за наддаване за международните купи през 2018 и 2022 година, а през април разпитаха някогашния президент на ФИФА Сеп Блатер, който беше свикан за очевидец.

Националната прокуратура на Франция стартира следствието си предходната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР