Катарина Джонсън-Томпсън (Англия) спечели титлата в седмобоя на Игрите на

...
Катарина Джонсън-Томпсън (Англия) спечели титлата в седмобоя на Игрите на
Коментари Харесай

Контузия не спря Джонсън-Томпсън по пътя към титлата в седмобоя

Катарина Джонсън-Томпсън (Англия) завоюва купата в седмобоя на Игрите на Британската общественост в Голд Коуст с резултат от 6255 точки. Канадката Нина Шулц пък се пребори за среброто с персонален връх от 6133 точки. 18-годишната англичанка Ниам Емерсон завоюва бягането на 800 м и съумя да завоюва бронза с персонален връх от 6043 точки.

Това беше първи орден за Джонсън-Томпсън от огромно състезание в седмобоя при дамите. 25-годишната атлетка има трофеи от международно и европейско състезание в петобоя, само че навън не беше стигала до отличие. На Олимпийските игри в Рио де Жанейро Джонсън-Томпсън приключи шеста, макар че записа международен връх в границите на седмобоя от 1.98 м в скока на височина.

Katarina Johnson-Thompson claims Commonwealth heptathlon crown as teenage team-mate Niamh Emerson has PB performance for bronze. REPORT https://t.co/j0KZPgyDMo #GC2018 #GC2018athletics pic.twitter.com/nwSMfgycQi
— Athletics Weekly (@AthleticsWeekly) April 13, 2018 “Всичко е наред. Имах травма във втория ден, просто съм щастлива, че прекосих финалната линия. Нямаше метод да спра. Бяха дълги прочувствени два дни, само че съм удовлетворена, че най-сетне всичко свърши”, сподели след надпреварата Джонсън-Томпсън, която имаше контузия в прасеца.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР