Катарецът Насър Ал-Атия записа третата си победа на рали Дакар

...
Катарецът Насър Ал-Атия записа третата си победа на рали Дакар
Коментари Харесай

Ал-Атия спечели първата победа на Toyota на рали Дакар

Катарецът Насър Ал-Атия записа третата си победа на рали Дакар и първата такава за Toyota в рали маратона. Пилотът организира съвършено съревнование, като в над 80% от него държеше лидерското място в генералното класиране. Автомобилът му устоя на всички провокации в пустините на Перу, която бе едноличен хазаин на тазгодишното издание на най-трудното съревнование за човек и машина.
@AlAttiyahN secures the overall win | afianza la victoria final

A.S.O. / DPPI / Eric Vargiolu#Dakar2019 pic.twitter.com/G9ML8EY5V2
— DAKAR RALLY (@dakar) January 17, 2019
С второ време Дакар приключва Нани Рома с Mini - на 46 минути закъснение, а почетната стълбичка се добавя от деветкратния WRC първенец Себастиен Льоб, който се състезава с частния тим PH Sport и Peugeot 3008.

След случай в предпоследния стадий от рали Дакар отпадна Стефан Петерханзел (Mini). Неговият навигатор почувства мощни болки в гърба и екипажът завърши присъединяване си малко преди финала. Мосю Дакар не съумява да приключи рали маратона за първи път от 10 години.

Последният десети стадий бе извоюван от миналогодишния победител на рали Дакар Карлос Сайнц, който изгуби възможностите си за победа още при започване на тазгодишното издание, когато повреди значително окачването на автомобила си и изгуби часове в пустинята. Ал-Атия подходи внимателно в този финален стадий и стигна в Лима с 12-о време на девет минути зад Сайнц.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР