Катар заяви днес, че до часове ще бъде оповестено кога

...
Катар заяви днес, че до часове ще бъде оповестено кога
Коментари Харесай

Катар обявява кога започва примирието между Хамас и Израел

Катар съобщи през днешния ден, че " до часове " ще бъде оповестено по кое време стартира примирието сред " Хамас " и Израел, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на ДПА.

Преговорите сред Катар и Египет, свързани с детайлностите за прекъсването на огъня в Газа, " не престават в позитивна тенденция ", сподели представителят на катарското министерство на външните работи Маджид ал Ансари пред катарската новинарска организация.

Той съобщи, че Катар работи и с двете страни в спора, както и с Египет и Съединени американски щати, с цел да подсигурява, че примирието стартира скоро и че е налице всичко належащо, с цел да може и двете страни да се ангажират със съглашението. Спирането на огъня ще разреши на жителите в Газа да получат помощ, както и ще подсигури освобождението на десетки заложници, държани в плен от началото войната преди седем седмици. Очакваше се примирието да стартира през днешния ден в 10 часа локално време, само че то бе отсрочено и точният час остава незнаен, защото Израел към момента не е съобщил по кое време ще спре въздушната и сухопътната си атака в крайбрежния регион.

Говорител на израелската войска сподели, че процесът по връщането на заложници от Газа в Израел е комплициран и към момента е неразбираем.

Армията приготвя използването на първата част от съглашението за освобождение на заложници, сподели нощес представителят Даниел Хагари. Въпреки това репатрирането на хора, държани в плен в анклава, може да отнеме време и да се реализира в няколко серии, добави той.

" Освобождаването (на заложници) ще стартира в сходство с първичното съглашение сред страните и то не преди петък ", сподели израелският консултант по националната сигурност Цахи Ханегби, представен от вестниците " Харец " и " Таймс ъв Израел ", както и от канала " Ен 12 ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР