Катар въведе 100% данък върху алкохола и увеличи цената му

...
Катар въведе 100% данък върху алкохола и увеличи цената му
Коментари Харесай

Катар се готви за Световното първенство по футбол, като оскъпи алкохола

Катар вкара 100% налог върху алкохола и усили цената му фрапантно 3 години преди Световното състезание по футбол през 2022-ра година. Така един стек бира (24 бутилки) в консервативната страна в Персийския залив към този момент е 384 риала или 92 евро, а бутилка джин коства 73 евро. Цената на виното също скочи – най-евтината бутилка вино е 20 евро, написа БГНЕС.
Употребата и потреблението на алкохол в Катар са легални, само че пиенето на публично място е нелегално. Алкохол ще се продава и по време на Световното състезание по футбол, само че единствено на избрани за това места.
Дни преди да влязат в действие новите цени, в обществените мрежи се появиха любителски видеоклипове, на които е снимано по какъв начин хората се запасяват. Повишението е част от държавната политика за налагане на високи налози на артикули, които вредят на здравето.
Новината идва в миг, когато някогашната руска република Туркменистан вкара закон, внезапно ограничителен продажбата на спиртни питиета. Азиатската страна забрани продажбата на алкохол във влаковете, самолетите, фериботите и спортните обекти. Напитки с висок градус няма да се продават и на публични празници. Появиха се даже апели през 2021-ва да бъде неразрешена и продажбата в събота и неделя, с изключение на в питейните заведения и заведенията за хранене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР