Катар се опитва да събере повече от 4 млрд. долара

...
Катар се опитва да събере повече от 4 млрд. долара
Коментари Харесай

Катар си поръча нови изтребители, сега търси $4 милиарда, за да ги плати

Катар се пробва да събере повече от 4 милиарда $ от банки, с цел да финансира покупката на бойни изтребители Eurofighter Typhoon, оповестяват източници на Bloomberg.

Властите в Доха работят с финансови съветници по договорката, която ще бъде подкрепена от организации за експортни заеми. Емирството е поканило кредиторите да вземат участие в заема, а договорката може да бъде финализирана в границите на месец.

 Катар се въоръжава с изтребители за $6,7 милиарда
Катар се въоръжава с изтребители за $6,7 милиарда

Британската BAE Systems наема 5000 души, с цел да извърши поръчката

Катар договаря с банки и организации за експортно кредитиране от Италия, Франция и Англия, с цел да събере милиарди долари и за други отбранителни покупко-продажби.

Според катарски държавен чиновник изтребителите " ще дадат подтик на стратегическите старания на Катар за непоклатимост ", само че " методът и механизмът за заплащане към момента не са решени ".

 Сделка за $6 милиарда: Катар купува 7 военни кораба от Италия
Сделка за $6 милиарда: Катар купува 7 военни кораба от Италия

Партньорството сред двете страни се ускорява

Емирството усилва разноските за защита, откакто съседките й Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет прекратиха дипломатическите и икономическите връзки с него през юни 2017 година, обвинявайки го в близки връзки с Иран и поддръжка за терористични групировки. Доха изрично отхвърля обвиняванията.

 Франция и Катар подписаха покупко-продажби за $12 милиарда
Франция и Катар подписаха покупко-продажби за $12 милиарда

Доха купува още 12 изтребителя Rafal

През декември Катар поръча 24 самолета Typhoon от английската BAE Systems в договорка на стойност 5 милиарда паунда (6.6 милиарда долара). Договорът е предмет на условия за финансиране, а първото заплащане ще се случи не по-късно от средата на тази година.

Тази поръчка пристигна, откакто страната съобщи, че възнамерява да купи още десетина изтребителя Rafale от френската Dassault Aviation в допълнение на към този момент поръчаните 24. Доха се контракти да купи и 36 бойни самолета F-15 от Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР