Катар се класира за финала на турнира за Купата на

...
Катар се класира за финала на турнира за Купата на
Коментари Харесай

Катар разгроми домакините от ОАЕ и се класира за финала на Купа на Азия

Катар се класира за финала на шампионата за Купата на Азия, откакто разгроми с 4:0 домакините от ОАЕ на полуфинала. Катарците не се уплашиха от канонадата от обувки и сандали, с които бяха замервани от почитателите на домакините от трибуните и си подсигуряваха присъединяване в мача за купата на 1-и февруари против Япония.

Буалем Куки с гол в 24-ата минута, който е негов 8-и на шампионата, даде преднина на Катар, откакто прокара топката под плонжа на вратаря на ОАЕ. Алмоез Али направи 2:0 осем минути преди края на първото полувреме. В последните 10 минути тимът на Катар напълно довърши домакините с голове на Хасан ел Хейдос в 80-ата и на Хамид Исмаел в 3-ата на добавеното време.

ОАЕ се надяваше да стигне до полуфинал за повторно в историята на шампионата, само че евентуално ще би трябвало да изтърпи наказания, откакто Али беше уцелен със сандал при радосттта му за втория гол. Хайдос също беше обстрелван с обувки и сандали, празнувайки третото попадение във вратата на Халид Еса. ОАЕ приключи мача с 10 души, откакто Исмаел Ахмед беше отхвърлен в 91-ата минута.

Катар е в съществено обтегнати връзки с останалите страни от Персийския залив, като присъединяване им на финалите беше дълго оспорвано. Но те освен са позволени, само че стигнаха и мача за купата в петък. Нито един катарски последовател обаче не е позволен да влезе на територията на Емирствата и да поддържа тима. Единственият катарски жител е Сауд ал Моханади, който е член на организационния шампионат за Купата на Азия. През месец май 2018-а година Катар забрани импорт и потребление на тяхна територия на артикули от Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет, Бахрейн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР