Катар се изправи срещу кампания от критики без прецедент преди

...
Катар се изправи срещу кампания от критики без прецедент преди
Коментари Харесай

Емирът на Катар смята, че страната му е мишена на безпрецедентна кампания от критики

Катар се изправи против акция от рецензии " без казус " преди организирането на Световното състезание по футбол, съобщи във вторник емирът Шейх Тамим бен Хамад Ал-Тани, представен от организация " Франс прес ". 

" Откакто получихме достойнството да домакинстваме на Световното състезание, Катар е цел на акция без казус, на каквото никоя друга страна хазаин не е била подложена ", сподели той по време на послание. 

ФИФА даде семейството на Катар през 2010 година и десетки милиарди $ бяха изхарчени от емирството от този момент, с цел да се приготви събитието, което стартира на 20 ноември. Богатата страна е обект на доста рецензии във връзка с третирането на задграничните служащи, правата на хората от ЛГБТ общността и дамите, както и за използването на климатизация на осемте стадиона, които костваха 6,75 милиарда $. 

" В началото ние приемахме това добре и положителни смятахме, че някои рецензии са положителни и потребни, които ще ни оказват помощ да развием някои аспекти ", съобщи емирът пред законодателния съвет в Доха. " Но бързо ни стана ясно, че акцията продължава, разраства се и е цялостна с клюки. Тя доближи до равнище, което огорчи доста хора и ги накара да се запитат за същинските аргументи за тази акция ", добави той. 

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи неотдавна, че Световното състезание в Катар, което е първото, проведено в арабска страна, ще бъде " най-хубавото за всички времена ".

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР