Катар реагира негативно на разследването, което започна в Белгия заради

...
Катар реагира негативно на разследването, което започна в Белгия заради
Коментари Харесай

Катар заплаши да спре природния газ за ЕС заради корупционния скандал

Катар реагира отрицателно на следствието, което стартира в Белгия поради абсурда в Европарламента. Страната осъди обвиняванията в корупция и пране на пари, в които беше забъркана и прекъсването на достъпа до институцията.

Най-сериозното предизвестие е, че абсурдът може да повлия негативно на връзките с монархията и тя да спре доставките на природен газ за Европа. Дипломат от катарската задача към Европейския  съюз разкритикува белгийските управляващи и настоя, че е била използвана " неточна " информация.

Решението да се наложи такова дискриминационно ограничаване, което спира диалога по въпроса, преди да е приключила правосъдната процедура ще има отрицателно отражение върху съдействието в областта на сигурността и полемиките за световната енергийна сигурност. А Катар е значим снабдител на полутечен газ за Белгия, напомни той. Според него страната му е станала обект на изключителни рецензии и нападки по време на следствието, по тази причина се следи с огромна паника изборното наказание. 

Катар за следващ път отхвърли каквато и да било причастност към следствия от белгийските управляващи корупционен скандал, в който бяха забъркани представители на Европейския парламент.

На четирима души, свързани с Евроинституцията, бяха повдигнати обвинявания в Белгия поради изказвания, че страната хазаин на Световното състезание по футбол им е давала пари и дарове в подмяна на лобизъм при вземането на решения. Катар през цялото време отхвърли негови хора да са правили нещо неправилно.

От Европарламента дадоха обещание, че ще прегледат всеки случай на въздействие и лобизъм.

Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент

П одготвям необятен пакет от промени, който ще бъде подготвен през новата година. Той ще включва подсилване на системите на Европейския парламент за отбрана на лицата, подаващи сигнали за нередности . Ще има възбрана на всички неофициални групи за другарство . Ще създадем п реглед на контрола върху разпоредбите на нашия кодекс за държание и повсеместен и изчерпателен обзор на метода, по който взаимодействаме с трети страни.

Европейската прокуратура към този момент изиска имунитета на евродепутата, упрекната в корупция Ева Кайли, досегашен заместник-председател на Европейския парламент от групата на Социалистите и демократите. Кайли бе упрекната, че е била част от проведена незаконна група за корупция в интерес на Катар. Разследването бе подхванато от белгийското контраразузнаване и е обвързвано с още един настоящ и един някогашен евродепутат. Най-новите разкрития сочат, че в парцели, употребявани от обвинените, са открити над 1,5 милиона евро в брой, както и че съгласно самопризнанията на колегата на Кайли, помощник в Екологичен потенциал, казусът е обвързван и с опити на специфичните служби на Мароко да окажат въздействие с посредничеството на собствен представител в Полша.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР