Катар изявява желание да играе посредническа роля на фона на

...
Катар изявява желание да играе посредническа роля на фона на
Коментари Харесай

Катар е готов да посредничи между Иран и САЩ

Катар изявява предпочитание да играе посредническа роля на фона на ескалиращото напрежение след американския въздушен удар в Ирак, умъртвил висшия ирански боен пълководец Касем Солеймани и изправил района на ръба на пълномащабна война сред Вашингтон и Техеран.

Това съобщи през днешния ден катарският външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, представен от Асошиейтед прес.

В изявление по време на публична аудиенция в Ирак катарският външен министър сподели, че страната му е открила контакт с районни и извънрегионални сили за деескалация на напрежението.

Преди броени дни емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани посети Техеран.

"Катар дружно с някои другарски страни се пробва да понижи напрежението. Установихме интернационалните контакти за повече съвещания с братските ни страни ", сподели катарският външен министър на обща конференция с иракския си сътрудник Мохамед Али ал Хаким и добави: "Днес виждаме признаци за понижаване на напрежението и се надяваме това да продължи. "

"Обсъдихме пътищата за понижаване на напрежението в района и поставяме общи старания с приятелите ни в Иран и в Америка ", съобщи Ал Хаким. Той означи, че "разговорите ни се концентрираха върху това Ирак да не става сцена на конфликти ".

Предвидено е катарският външен министър да се срещне през днешния ден в Ирак също с премиера Адел Абдел Махди и с президента Бархам Салих.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР