Катар и френската компания ТоталЕнержи (TotalEnergies) са подписали днес две

...
Катар и френската компания ТоталЕнержи (TotalEnergies) са подписали днес две
Коментари Харесай

Катар подписва 27-годишно споразумение за доставки на газ с ТоталЕнержи

Катар и френската компания " ТоталЕнержи " (TotalEnergies) са подписали през днешния ден две съглашения, позволяващи снабдяването на Франция с полутечен природен газ (ВПГ) за период от 27 години, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Филиали на " КатарЕнерджи " (QatarEnergy) и на " ТоталЕнержи " са подписали две съглашения за продажба и покупка на съвсем 3,5 милиона тона ВПГ на година от Катар за Франция ", заяви в официално съобщение от " КатарЕнерджи ".

Доставките ще стартират през 2026 година, а техен източник ще бъдат плановете " Норт филд ийст " (North Field East) и " Норт филд саут " (North Field South), в които " ТоталЕнержи " има надлежно дялове от 6,25 и 9,375 на 100, разгласи газовият колос от емирството.

Тези две съглашения " демонстрират продължителния ни ангажимент към европейските пазари като цяло и френския пазар в частност ", съобщи катарският министър на енергетиката и основен изпълнителен шеф на " КатарЕнерджи " Саад Шерида ал-Кааби, представен в официалното съобщение.

Подписването на договорите е станало в Доха, столицата на Катар, в наличието на основния изпълнителен шеф на " ТоталЕнержи " Патрик Пуяне.

Богатото емирство в Залива е един от главните производители на ВПГ в света дружно със Съединени американски щати и Австралия.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР