Катар, един от най-големите износители на природен газ в света,

...
Катар, един от най-големите износители на природен газ в света,
Коментари Харесай

Катар: Не можем изцяло да компенсираме руския газ за Европа

Катар, един от най-големите експортьори на природен газ в света, няма да може едностранно да компенсира енергийните потребности на Европа, при положение на дефицит заради рецесията сред Русия и Украйна. Това съобщи държавният министър на енергетиката на емирството, заяви Ройтерс.

" Обемът газ, нужен на Европейски Съюз, не може да бъде обезщетен от никого едностранно, без да се нарушават доставките на други райони по света ", уточни катарският енергиен министър и добави: " Енергийната сигурност на Европа изисква групови старания от доста страни ".

Изявлението му идва след негова среща в Доха с еврокомисаря по енергетика Кадри Симсън.

Кааби изрази вяра, че " напрежението в Европа може да бъде позволено с дипломация, тъй че всички снабдители да могат да работят дружно, с цел да обезпечат енергийна сигурност в кратковременен и дълготраен проект ".

Катар е основен съдружник на Съединени американски щати в района на Близкия изток и водещ търговски и политически сътрудник на Европейски Съюз.

Съединени американски щати през последните седмици желаеха от Катар и други огромни производители на газ да проучат дали могат да доставят в допълнение газ за Европа, в случай че съветските доставки бъдат нарушени.

" Спазването на дадената ни дума е свещено в Катар ", сподели Кааби, намеквайки, че няма да е допустимо да се пренасочват към Европа газови доставки, които към този момент са контрактувани за други страни, без тяхното единодушие.
 Катар сложи условия на Европейски Съюз, с цел да доставя спомагателни размери газ
Катар сложи условия на Европейски Съюз, с цел да доставя спомагателни размери газ

Доха към момента не е отправила искане за пренасочване на газови доставки към Европа

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР