Катар е получил домакинството на Световното първенство по футбол през

...
Катар е получил домакинството на Световното първенство по футбол през
Коментари Харесай

Блатер: Катар получи домакинството на Световното след политически натиск



Катар е получил семейството на Световното състезание по футбол през 2022 година в резултат на политически напън и подмолни сделки, написа в биографичната си книга „ Моята истина “ някогашният президент на ФИФА Йозеф Блатер.

Заседанието на Изпълнителния комитет на футболната централа, на което семейството беше обещано на арабската страна, се организира през декември 2010 година. Освен Катар, да провеждат международния шампионат претендираха Съединени американски щати, Япония, Австралия и Южна Корея.

Във финалното гласоподаване членовете на Изпълнителния комитет избраха Катар.

„ Ако членовете на Изпълнителния комитет бяха прочели отчета за инспекцията на ФИФА, щяха да видят, че шампионатът не би трябвало да бъде в Катар “, написа Блатер и прибавя, че тогавашният президент на УЕФА Мишел Платини е трансформирал своето мнение след вечеря с Никола Саркози и шейх Тамим бен Хамад ал Тани.

„ След това Катар купи самолети от Франция, а арабите получиха ПСЖ “, прибавя някогашният президент на ФИФА, който през 2015 дружно с Платини беше отхвърлен от футбола за 8 години, като наказването след това беше понижено на 6 години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР