Катар е най-екзотичният участник в Копа Америка през 2019 г.,

...
Катар е най-екзотичният участник в Копа Америка през 2019 г.,
Коментари Харесай

Катар получи покана за участие в Копа Америка и през 2020 г.

Катар е най-екзотичният участник в Копа Америка през 2019 година, откакто употребява континенталната конкуренция на Южна Америка, с цел да се приготви за семейството си на международното състезание след три години. Азиатската страна даже взе първа точка в шампионата, откакто приключи 2:2 с Парагвай в група В.

Футболната конфедерация на Южна Америка (CONMEBOL) разкри, че към този момент е отправила покана към Катар за присъединяване и следващата година.

Катар е третата азиатска страна, която ще взе участие в 46-ото издание на Копа Америкапрез 2019 година Покани получиха още Китай и Япония, която участва за повторно в конкуренцията след 1999 г.През 2020 година шампионатът ще се организира в Колумбия и Аржентина. Организаторите са изпратили покана и към Австралия. Едната от страните ще бъде в северната група дружно с Колумбия, Бразилия, Венецуела, Еквадор и Перу, а другата в южната с Аржентина, Парагвай, Уругвай, Боливия и Чили.

Катарците са дали отговор позитивно и са удовлетворени от високата оценка, която Южноамериканската конфедерация им слага.

Ръководството на австралийския футбол също изрази удовлетворение. " Участието ни в толкоз влиятелен шампионат ще донесе единствено позитиви. Не единствено от футболна позиция, само че и от позиция на реклама, тъй като Южна Америка е един доста огромен пазар ", сподели Дейвид Галъп, изпълнителен шеф на австралийската федерация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР