Катар е готов да седне на масата за преговори, за

...
Катар е готов да седне на масата за преговори, за
Коментари Харесай

Емирът на Катар е готов да преговаря с арабите, Меркел поиска от Доха реформи

Катар е подготвен да седне на масата за договаряния, с цел да постави завършек на разногласието със страните от Персийския залив. Това сподели шейх Тамим бин Хамад ал Тани по време на посещаване в Берлин, където беседва с немския канцлер Ангела Меркел.

" Знаете, че над 100 дни има Катар е обсаден, " сподели Ал Тани на обща конференция. " Говорихме за готовността на Катар да седне и да реши казуса. "

В момента медиатор сред страните е Кувейт, а Съединените щати също предложиха да поемат сходна роля. В. " Ханделсблат " писа в четвъртък, че с изключение на от стопански планове емирът е примамен в Берлин и от вярата, че Меркел ще предложи помощ в рецесията. Канцлерът обаче сподели единствено, че е обезпокоена от неналичието на решение и че поддържа напъните на медиаторите.

От друга страна Меркел, представена от в. " Абендблат " и ДПА, подлага на критика Доха, като разгласи, че с наближаващото международно състезание по футбол през 2022 година е належащо страната да предприеме промени в правата на служащите на строителните площадки.

" Искаме гастарбайтерите да получават по-добри грижи, " сподели Меркел в петък след срещата си с Ал Тани. " В Катар тече развой на промени и ми се желае той да продължи. "

В предизборния си спор с Мартин Шулц по-рано този месец тя сподели, че не счита за добра концепция провеждането на шампионата в Катар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР