Каталуня трябва да гласува дали иска да остане в Европейския

...
Каталуня трябва да гласува дали иска да остане в Европейския
Коментари Харесай

Пучдемон нарече ЕС "клуб на западащи държави" и поиска референдум за членството на Каталуня

Каталуня би трябвало да гласоподава дали желае да остане в Европейския съюз - " клуб на западащи страни, които са на път на станат непотребни ". Това разгласи уволненият каталунски министър председател Карлес Пучдемон в изявление за израелска социална телевизия, критикувайки отговора на Европейски Съюз на каталунската рецесия наедно с този на кабинета на Мариано Рахой в Мадрид, предава в. " Ла вангуардия ".

Според него в съюза " господстват малко на брой, които също така са доста свързани с все по-спорни стопански ползи " и въпросите " се мерят с няколко аршина ". По-малко от месец преди предварителните избори в Барселона Пучдемон предложи " каталунците да решат дали желаят да са част от този Европейски съюз " и в случай че да, " при какви условия ". " Ще забележим какво споделя народът на Каталуня. "

Бившият водач посочи, че е покровител на Европейски Съюз - в чието " сърце " Брюксел се реалокира след оповестяването на самостоятелност на Каталуня, принудило Мадрид да наложи директно ръководство на Барселона, а испански съд - да издаде заповед за ареста му. Именно неговото уволнено държавно управление насрочи (макар че не беше първото, което даде обещание или организира) референдума за самостоятелност, на който 90% от гласувалите се оповестиха " за " обособяване от Испания при интензивност 43 на 100 от имащите право на глас. Той обаче настоя, че " може би няма доста хора, които биха желали да са част " от съюза " на господин (Жан-Клод) Юнкер и господин (Антонио) Таяни ", имайки поради ръководителя на Европейската комисия и този на Европейския парламент.

Европейски Съюз е " толкоз безсърдечен за потъпкването на човешките права, на демократичните права на част от територията единствено тъй като една постфранкистка десница има интерес да е по този начин ", добави Пучдемон, като с тези думи дефинира ръководещата в Мадрид Народна партия на премиера Мариано Рахой.

Тъкмо тази Европа би трябвало да се " промени ", сподели някогашният министър председател и увери, че е подготвен да работи за това, само че и че " решението би трябвало да вземе и народът на Каталуня ". " Не можем да считаме за даденост, че популацията ще одобри това без никаква рецензия единствено тъй като на огромните ползи им изнася... да сме част от Европейски Съюз. "

Един от главните причини на акцията срещу независимостта беше, че Каталуня би напуснала автоматизирано Европейски Съюз, от който е част заради обстоятелството, че се намира в Испания.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (162)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР