Каталунският вицепремиер Ориол Жункерас предупреди днес, че отправеното към Мадрид

...
Каталунският вицепремиер Ориол Жункерас предупреди днес, че отправеното към Мадрид
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Каталуния: Предложението са диалог се отнася само за независимостта ни

Каталунският вицепремиер Ориол Жункерас предизвести през днешния ден, че отправеното към Мадрид предложение за разговор може да се отнася единствено за независимостта на Каталуния, съобщи Франс прес. Това изказване на Жункерас затваря още малко вратата за реализиране на съгласие сред двата лагера, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Сепаратисткият водач Карлес Пучдемон би трябвало до понеделник да отговори на Мадрид, който в сряда му даде пет дни, с цел да обясни позицията си по своя план за обособяване на Каталуния от Испания. Неговият заместител не разкри желанията му, само че ясно сподели, че за Пучдемон независимостта остава единственият вероятен вид.

Предложението за разговор, отправено към испанското държавно управление, би трябвало да се отнася до основаването на републиката и нашия ангажимент към независимостта, акцентира Жункерас в тирада, произнесена в централата на ръководената от него партия Републиканска левица на Каталуния. " Трябва да е ясно, че най-хубавият метод да се стигне до самостоятелност е да беседваме с всички, или най-малко с интернационалната общественост. Но в това време имаме категоричен и безспорен ангажимент да осъществим мандата, даден ни на 1 октомври ", добави някогашният евродепутат.

Каталунските сепаратисти се опират на резултатите от творби на 1 октомври референдум за самоопределяне, който беше неразрешен от испанското правораздаване. Те настояват, че са завоюва референдума с 90 % от гласовете и 43 % изборна интензивност.

Жункерас прикани сепаратистите към единение. През последните дни най-твърдото крило на сепаратистите оказва напън върху Пучдемон да скъса абсолютно с Мадрид.

" Подобно единение е от витална значимост, с цел да изминем сполучливо пътя до република ", акцентира районният вицепремиер, представен от Асошиейтед прес. Много поддръжници на твърдата линия бяха разочаровани от решението на Пучдемон да отсрочи с няколко седмици оповестяването на самостоятелност, с вярата да стартира договаряния с Мадрид.

Най-добрият път напред е сепаратистите да покажат на света кой предлага разговор и кой го отхвърля, акцентира Жункерас.
След референдума от 1 октомври против каталунския вицепремиер бяха заведени каузи за " непокорство ", " несъблюдение на отговорностите " и " разхищаване на публични средства ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР