Каталунският премиер Ким Тора заяви, че смята да свика предсрочни

...
Каталунският премиер Ким Тора заяви, че смята да свика предсрочни
Коментари Харесай

В Каталуня ще има предсрочни избори след разногласия между сепаратистите

Каталунският министър председател Ким Тора съобщи, че счита да свика предварителни избори, откакто бъде утвърден бюджетът на самостоятелната област по-късно тази година.

В послание, предавано от испанските медии, Тора сподели, че " политическият курс на този парламент " е стигнал до края и е " извънредно належащо още веднъж да дадем глас на жителите ". Той добави, че " в случай че не се върне единството " в политиката, държавното управление няма смисъл да продължава работа.

Датата следва да бъде оповестена, само че съгласно каталунското издание " Ла Вангуардия " одобряването на бюджета ще отнеме най-малко два или три месеца.

Управляващата коалиция бе застрашена от разпад, откакто Тора загуби правата си на народен представител след правосъдно решение. Мандатът му изтича в края на 2021 година, а стартира след свикани от Мадрид изключителни районни избори в региона.

Те се състояха след въвеждане на директно ръководство от Мадрид поради опит за разединение от Испания след референдум през есента на 2017 година Тора изиска ново допитване в Каталуня и това докара до решението на съда, лишило го от достъп до публични длъжности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР