Каталунският премиер Карлес Пучдемон реагира на ултиматума на испанското правителство

...
Каталунският премиер Карлес Пучдемон реагира на ултиматума на испанското правителство
Коментари Харесай

Каталунският премиер отговори в Twitter на ултиматума на Испания

Каталунският министър председател Карлес Пучдемон реагира на ултиматума на испанското държавно управление от нощес да се откаже от проектите за самостоятелност, тъй като в противоположен случай ще бъдат прекъснати пълномощията му, а централното държавно управление ще задейства така наречен " нуклеарна алтернатива " за лишаване на автономията на района.

Мадрид даде двоен ултиматум на Каталуня

„ Ние желаеме разговор и отговорът е да се сложи на масата член 155. Посланието е разбрано ", написа в Twitter Пучдемон

Той имаше поради наредбата, привеждаща в действие неизползвани до момента конституционни пълномощия, която испанското държавно управление заплаши, че ще задейства, в случай че проектите за самостоятелност не бъдат изоставени преди избрания краен период на 19 октомври, отбелязва Асошейтед прес.

По-рано Пучдемон предложи на каталунските депутати да замразят използването на проекта за разединение, с цел да дадат време за договаряния с испанските управляващи по въпроса за независимостта. Министър-председателят на Испания Мариано Рахой отхвърля какъвто и да е разговор, до момента в който отцепването се предлага като опция.

„ Това, което желае интернационалната общественост и което чака Каталуния, е откровен разговор, а не борба и нови закани ”, се обърна към Рахой в Twitter каталунският вицепремиер Ориол Жункерас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР