Каталунският гранд Барселона отдавна очаква своето сладко отмъщение срещу настоящия

...
Каталунският гранд Барселона отдавна очаква своето сладко отмъщение срещу настоящия
Коментари Харесай

Барса срещу Челси - епичен сблъсък без доминиция

Каталунският гранд Барселона от дълго време чака своето сладко възмездие против сегашния британски първенец Челси. Е, пред "блаугранас " се откри съвършената опция за реванш след случилото се през 2012 година, когато отборът отпадна от полуфиналите на Шампионската лига след загуба с 0:1 на "Стамфорд Бридж " и тъждество 2:2 на "Камп Ноу ".

Сблъсъци за милиони на осминафиналите на ШЛ!

Днешният чоп за осминафиналната фаза на шампионата отреди двата гранда да се изправят още веднъж един против различен 6 години по-късно. Безспорните водачи в Ла Лига сигурно ще търсят отплата, само че и Антонио Конте няма да развее белия байрак авансово, макар сензитивно по-слабата форма, в която се намират сега "сините ".

Все отново до февруари следващата година остава много време и палачинката може да се обърне. Любопитна детайлност преди конфликта обаче e фактът, че Челси и Барселона са се изправяли един против различен в общо 15 мача. Още по-инртигуващо е обаче, че доминация в дуелите не съществува, защото двата отбора са си разменили по 5 победи, 5 загуби и 5 равенства.

Първият дуел сред Челси и Барса е през далечната 1966 година, когато двата отбора се изправят един против различен на полуфинал за Купата на панаирните градове. Двата отбора се изправят в общо три мача, с цел да излъчат краен победител. На 27 април каталунците реализират победа с 2:0 над "сините ", на 11 май Челси си върща на каталунския гранд отново с 2:0. В плейофа, който се играе в Барселона, "блаугранас " разгромяват лондончани с 5:0.

За последно Челси и Барса се изправиха в среща от шампионата "Интернешънъл чемпиънс къп " през 2015-а година, когато "сините " се постановиха над каталунците 4:2 след осъществяване на дузпи.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР