Каталунските медии обявиха тази седмица, че са назначили германеца Ерик

...
Каталунските медии обявиха тази седмица, че са назначили германеца Ерик
Коментари Харесай

Каталуня ще изхарчи 40 млн. евро за "постоянни делегации" по света

Каталунските медии оповестиха тази седмица, че са назначили германеца Ерик Хаук за " пратеник ", който да съставлява управляващите в Барселона в Хърватия - първия човек, който заема позицията, откогато тя бе основана за балканската страна.

Роденият в Саарланд Хаук, приключил публицистика в Барселона и до момента работил за каталунска фондация, не е упълномощен посланик. Той обаче на процедура стана част от новия " корпус " на делегати в чужбина, който Женералитат (местното държавно управление в испанската провинция) основава в разнообразни елементи на света.

Новите назначения идват преди референдума за самостоятелност, който каталунският министър председател Карлес Пучдемон насрочи за 1 октомври, само че който управляващите в Мадрид оповестиха за противозаконен и заплашиха да го блокират. Каталунската изпълнителна власт от месеци води акция, с цел да увери обществото, че региона няма да изпадне в изолираност, в случай че допитването я трансформира в самостоятелна страна.

Според хърватския в. " Глобус " по този начин каталунците ще се опитат от Загреб да осъществят политическите си и стопански ползи в Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Македония, Косово, Албания, допустимо и в България и Румъния. Хърватското външно министерство не е дало отговор ще участва ли негов представител на откриването на представителството в Загреб, нито дали са в контакт с каталунското държавно управление.

" Представени " от Канада до Копенхаген и Мароко

Към момента настоящите делегации на кабинета отвън Испания са общо осем: в Европейския съюз; във Франция и Швейцария; във Англия и Ирландия; в Германия; в Съединените щати; в Канада и Мексико; в Австрия; в Италия; в Португалия.
Миналата година обаче Женералитат разгласи, че още четири делегации, които ще стартират работа тази година, ще съставляват Барселона из Европа. Северноевропейската " задача " ще е основана в Копенхаген, тази за Полша и Прибалтика ще е във Варшава, балканската - в Загреб, а в Женева ще има обособена, която да може да работи с интернационалните институции, оповестява в. " Ла вангуардия ". Ще се разгласят още две представителства - в Мароко и във Ватикана. Барселона счита да отвори общо 50 сходни задачи в идващите години - а в средата на 2015 година бяха едвам общо 5.

Източници от Женералитат споделят за организация " Еуропа прес ", че назначението на Хаук е знак, че балканската делегация стартира да работи и сега се назначават останалите ѝ членове.
За делегациите, които би трябвало да предизвикват независимостта на Каталуня в чужбина, Барселона е заделила към 39.6 милиона евро за тази година, по-голямата част от тях - за наеми на здания и заплати на личния състав. Това е съвсем 80-процентно нарастване по отношение на предходната година, когато общият бюджет на представителствата беше с 18 милиона по-малък. Заплатите на делегатите са в размер на съвсем 85 хиляди евро годишно - сума, която повдига въпроси у испанските данъкоплатци, пишат издания в Мадрид.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР