Каталунските лидери отхвърлят решението на Мадрид да отстрани от длъжност

...
Каталунските лидери отхвърлят решението на Мадрид да отстрани от длъжност
Коментари Харесай

Каталуня не признава разпускането на парламента

Каталунските водачи отхвърлят решението на Мадрид да в профил от служба премиера на автономията Карлес Пучдемон и да разпусне Народното събрание на региона.

Това е позицията, изразена от районният министър председател Ориол Жункерас, който също отхвърлен от служба вследствие на активирането на член 155 от испанската конституция. Той разрешава на централната власт да поеме цялостен или непълен надзор над някой от 17-те района, ако той не извършва законовите си отговорности.

След референдума от 1 октомври против каталунския вицепремиер бяха заведени каузи за " непокорство ", " несъблюдение на отговорностите " и " разхищаване на публични средства ", напомня Монитор.

Подкрепящите независимостта каталунски партии биха изгубили парламентарното си болшинство, само че районните избори през декември ще са мощно оспорвани, сочи оповестено през днешния ден социологическо изследване, представено от Ройтерс. Според проучването блокът за независимостта ще завоюва 42,5 %, а блокът срещу независимостта 43,4 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР