Каталунски сепаратисти блокираха рано тази сутрин възлови пътища и железопътни

...
Каталунски сепаратисти блокираха рано тази сутрин възлови пътища и железопътни
Коментари Харесай

Каталунски сепаратисти блокират магистрали и жп линии при стачка

Каталунски сепаратисти блокираха рано тази заран основни пътища и железопътни линии при еднодневна стачка против заведеното против техни водачи дело за опита за разединение на Каталуния от Испания през 2017 година, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Според пътните служби в региона стачниците са блокирали към 20 пътни артерии, в това число автомагистралата сред Испания и Франция и тази сред Барселона и Мадрид, както и главните пътища към каталунската столица. Блокирано е също придвижването по две жп линии.
Днешната обща стачка е свикана от профсъюзи на подкрепящи отделянето на региона служащи и студенти, показва Асошиейтед прес. Официално те упорстват за по-добра обществена политика, в това число 35-часова работна седмица и повишение на минималната работна заплата. На процедура обаче митингите са провокирани от гнева против Испания поради процеса против 12 сепаратистки водачи, взели участие в организирането на неразрешения от централните управляващи референдум за самоопределяне и последвалото оповестяване на самостоятелност през октомври 2017 година
Стачката е подкрепена от сепаратистките партии и организации, само че не и от огромните профсъюзи. Организацията на работодателите осъди проявата като политическа стачка, каквито в Испания са неразрешени.
Без публично да приканва за стачка, районното, сепаратистко държавно управление анулира всички планувани за деня събития.
По-късно през днешния ден в Барселона са планувани шествия на студенти и на просепаратистката организация АНК (Асамблеа насионал каталана - "Каталунско национално заседание "). Лозунгът на АНК е "Самоопределението не е закононарушение ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР