Каталунската разпространи нови кадри от охранителни камери на нападението в

...
Каталунската разпространи нови кадри от охранителни камери на нападението в
Коментари Харесай

Появиха се нови кадри от нападението в Барселона

Каталунската популяризира нови фрагменти от охранителни камери на нападението в Барселона, осъществено на 17 август, съобщи Ройтерс.

От фрагментите се вижда по какъв начин пешеходци по бул. "Рамбла " бягат, с цел да се спасят от белия микробус, с който терорист прегази там 13 души. Пешеходците съумяват да се скрият в склад. Над 125 души бяха ранени в нападенията в Каталуния, лишили живота на още двама души, с изключение на жертвите в Барселона. Това бяха най-смъртоносните офанзиви в Испания от повече от десетилетие.

Днес в Барселона ще има огромен митинг против тероризма, в който се чака да се включат десетки хиляди хора, съобщи Франс прес. Вчера министър председателят на Испания Мариано Рахой прикани всички да вземат участие в демонстрацията. Вчера вечерта в сходна проява в Камбрилс, който също бе обиден от терористичните офанзиви на 17 август, се включиха 16 000 души, съгласно данни на полицията.

Очаква се през днешния ден демонстрацията в Барселона да е под мотото No tinc por - Не ме е боязън на каталунски. В демонстрацията ще взе участие и кралят на Испания Фелипе Шести. Това ще бъде първо присъединяване на испански монарх в митинг от възобновяване на монархията през 1975 година Кралят няма да е отпред на кортежа на стачкуващите. Няма да са отпред и депутати. Начело, както изясни кметицата на Барселона Ада Колау, ще бъдат представители на другите служби, общности и организации, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август, а точно силите на реда, Бърза помощ, таксиметрови водачи, елементарни поданици на квартала към "Рамблас ", продавачи и притежатели на магазини и заведения в региона.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР