Каталунската прокуратура нареди на всички полицейски сили в автономната област

...
Каталунската прокуратура нареди на всички полицейски сили в автономната област
Коментари Харесай

Цялата полиция мобилизирана срещу референдума в Каталуня

Каталунската прокуратура подреди на всички полицейски сили в самостоятелната област да предотвратят референдума, разгласен от сепаратистите от районното държавно управление и неразрешен от съда.

„ Полицаите ще приложат директно нужните ограничения, с цел да изземат всички средства или принадлежности, ориентирани към подготовката или организирането на противозаконния референдум “, гласи разпореждането.

Сепаратистите насрочиха референдум за самостоятелност от Испания на 1 октомври.

Прокуратурата изисква да бъдат конфискувани „ урни, пликове за бюлетини, наръчници с указания за изборните секции, формуляри за референдума, пропагандни материали, компютърно съоръжение и всевъзможни други материали за популяризирането и реализирането на противозаконния референдум “.

Регионалното държавно управление, ръководено от сепаратиста Карлес Пучдемон, насрочи на 6 септември референдум за оповестяване на самостоятелност и има желание да го организира, макар възбраната на испанския Конституционен съд и съпротивата на централното държавно управление на Мариано Рахой.

Прокуратурата заплаши със правосъдно преследване Пучдемон и всеки член на неговото държавно управление с обвинявания за непокорство, неуважение и корист с обществени средства. Наказанието за последното закононарушение е до 8 години затвор.

Магистратите желаеха също така да бъде закрит интернет уебсайт, популяризиращ референдума, а от медиите – да не разгласяват реклами на сепаратистите.

Нарежданията слагат в изключително деликатна обстановка каталунската полиция Mossos d`Esquadra, защото прокуратурата й заповядва да работи против районното държавно управление, на което е директно подчинена.

" Мосос трябва да служат на всички жители, освен на някои “, съобщи испанският правосъден министър Рафаел Катала. Карлес Пучдемон от своя страна изиска в изявление за каталунско радио полицейските елементи Mossos d`Esquadra да бъдат оставени „ на мира “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР