Каталуния издаде нова заповед за блокиране на 160 000 жители

...
Каталуния издаде нова заповед за блокиране на 160 000 жители
Коментари Харесай

В Каталуния пак изолираха 160 000 жители заради коронавирус

Каталуния издаде нова заповед за блокиране на 160 000 поданици на Лерида и покрайнините поради нарастване на случаите на ковид. Местните управляващи подцениха правосъдно решение, съгласно което тази ограничаваща мярка е противозаконна , осведоми " Ройтерс ".

Новите ограничавания, които към момента би трябвало да бъдат утвърдени от различен арбитър след спорни нареждания, които провокираха комплициране измежду жителите, ще влязат в действие в град Лерида и седем обитаеми места от сряда за интервал от 15 дни, разгласи представител на каталунското държавно управление.
 Съд в Испания анулира блокадата на 200 000 души в Каталуния
Съд в Испания анулира блокадата на 200 000 души в Каталуния

Става въпрос за хората в град Лерида и покрайнините

Регионалното държавно управление е решително, че съдията ще утвърди новото решение, защото дава на каталунските управляващи по-силна правна база за битка с ковид, добави представителят.

Новите рестрикции ще разрешават на хората да напущат домовете си единствено по работа, извършване на покупки и спортуване. Забранени са събирания с повече от 10 души.

Хотелите ще бъдат затворени. Ресторантите и питейните заведения ще могат да да доставят или да продават за у дома.

" Призоваваме жителите да бъдат виновни един към различен и да не напущат домовете си, в случай че не е безусловно наложително ", сподели представителят и предизвести, че ще се постановат санкции при нарушение на разпоредбите.

Жителите на Лерида, който се намира на към 180 километра западно от Барселона, не могат да напущат региона от 4 юли поради нарастване на случаите на ковид.
 Каталуния вкарва наложителни маски когато и да е на обществени места
Каталуния вкарва наложителни маски когато и да е на обществени места

За да се предотврати " релаксацията " в отношението към вируса измежду някои жители

Докато случаите продължиха да се усилват, районното държавно управление се опита в неделя да не разрешава на жителите да напущат домовете си , само че локален арбитър блокира заповедта.

През последните седем дни в Каталуния са регистрирани 2148 инфектирани с ковид спрямо 442 в прилежащата област Арагон, която е втората най-засегната в Испания.
 Коронавирус: 200 000 души в Каталуния под обсада
Коронавирус: 200 000 души в Каталуния под обсада

Решихме да наложим строга карантина на региона Сегрия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР