Катафалките в столицата на протест. Погребалните фирми не са съгласни

...
Катафалките в столицата на протест. Погребалните фирми не са съгласни
Коментари Харесай

Катафалки задръстиха центъра на София

Катафалките в столицата на митинг. Погребалните компании не са съгласни със законово предложение на Вътрешна македонска революционна организация. То планува общинските препоръки да могат да одобряват наредби, които ръководят цялата активност по погребалните обреди, оповестява NOVA.

С автошествие от към 40 катафалки от Централни гробища до Столичната община и Народното събрание притежателите на погребални организации показват недоволството си от готвените промени в Закона за устройството на територията.

С готвените промени общинските препоръки ще могат да одобряват наредби, уреждащи, ръководството и вътрешния ред в гробищните паркове, реда и изискванията за погребения и кремации и други действия, като в тези наредби ще се дефинират и условията към търговците, извършващи погребални, строително-монтажни и каменоделски услуги.

Според протестиращите по този начин се отстранява конкуренцията. За това упорстват за напълно нов закон. Шествието на катафалките мина и пред Народното събрание.

Подобни наредби на Столична община няколко пъти са падали в съда, сподели Атанас Аргиров от Съюза на погребалните компании и добави, че е належащо да се изготви специфичен закон за обредно-траурната активност.

Протестиращите се заканиха, че в случай че настояванията им не бъдат чути от идната седмица катафалките ще стартират да затварят централни столични булеварди.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР