Катафалката от погребението на Людмила Живкова е била откупена от

...
Катафалката от погребението на Людмила Живкова е била откупена от
Коментари Харесай

Продадоха катафалката на Людмила Живкова

Катафалката от погребението на Людмила Живкова е била изплатена от колекционер на ретро коли за 3 хиляди лв., споделят консуматори на обществените мрежи, вълнуващи се от автоантики, написа вестник " Ретро ".

Лимузината „ Чайка “, която след мистериозната гибел на дъщерята на Тодор Живков била преправена на катафалка, в последните 15 години постоянно менила притежателите си. Ретро автомобилът имал климатик, електрически стъкла, сервоуправление на кормилото и редица други екстри, нечувани от народа по тези времена. Колата дълго време била благосъстоятелност на общинското дружество „ Гробищни паркове “, само че след това минала в ръцете на частни притежатели. Последният бил колекционер на остарели лимузини, който взел чайката макар неприятното ѝ положение. Колата не си знаела годините и ръждата я амортизирала изцяло. Единствено връзката ѝ с Людмила Живкова я правела по-атрактивна и вдигала цената ѝ. Иначе и за скрап не биха я купили за повече от 300 лв., споделят разбирачи.

След погребението на щерката на някогашния Първи въпросната катафалка била употребена със същата цел единствено още няколко пъти. Истината е, че не била функционална, само че преди време Тодор Живков наредил да преправят една от държавните коли, с цел да изпрати наследничката си по последния ѝ земен път уместно.

Този юли се навършват тъкмо 30 години от гибелта на Людмила Живкова, която и до през днешния ден е обгърната в мистерии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР