КАТ започва проверки по пътищата за шофьори, които използват мобилни

...
КАТ започва проверки по пътищата за шофьори, които използват мобилни
Коментари Харесай

КАТ в международна акция срещу ползването на мобилни телефони при шофиране

КАТ стартира инспекции по пътищата за водачи, които употребяват мобилни телефони, до момента в който ръководят своите коли. Акция ще продължи от този понеделник, 16 септември, до 22 септември на територията на България, както и във всички страни членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Акция „ Скорост ”: Кои са най-честите нарушавания на пътя и по какъв начин да се предпазим от тях? Броят на откритите нарушавания се усилва и то фрапантно, сподели Илия Георгиев от "Пътна полиция "
Целта на интервенцията е да се напомнят още един път следствията от пренебрегването на възбраната за потребление на мобилни устройства. По време на шофиране те мощно разконцентрират вниманието на лидера, което може да се окаже съдбовно.
Кои са най-фрапиращите случаи от завършилата акция на КАТ? Очакваме вашите въпроси и мнения в предаването "Тази заран "
Според Закона за придвижване по пътищата на водачите е неразрешено да употребяват мобилни телефони по време на придвижване, с изключение на посредством устройство, позволяващо това да става без присъединяване на ръцете. Санкцията за сходно нарушаване, планувана в закона, е санкция от 50 лв. и лишаване на 6 контролни точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР