КАТ стартира нова акция на пътя. Тя ще се казва

...
КАТ стартира нова акция на пътя. Тя ще се казва
Коментари Харесай

КАТ стартира нова акция на пътя

КАТ започва нова акция на пътя. Тя ще се споделя " Ваканция, да запазим децата на пътя ", а повода е, че пораства броят на починалите и ранените при произшествия в Пловдивска област, регистрират от полицията. Най-опасен е пътят Пловдив -Карлово, където от началото на годината са станали 9 тежки произшествия, при които 7 души са починали, а 18 са ранени. Започват масирани инспекции в границите на акцията, оповестява Българска национална телевизия.

Четири полицейски екипа по едно и също време стопират и ревизират колите по един от огромните пловдивски булеварди - това е така наречен холандски способ, при който единствено за час през инспекция минават над 100 коли.

Движението се пренасочва в една или две ленти, с цел да може всяка една преминаваща кола да минава през полицейски чиновник, споделя гл. контрольор Йордан Милушев, шеф КАТ-Пловдив.

Така единствено за минути пред камерата ни са санкционирани десетина нередовни водачи. С краткотрайно отнета брошура и ваучър се оказа и Иван, който пропуснал да възобнови изтекла застраховка " Гражданска отговорност ". Друг лидер е санкциониран минути откакто записал новозакупената си кола в КАТ. На мнозина бяха връчени и остарели електронни фишове за превишена скорост.

От началото на годината в Пловдивска област при 330 тежки произшествия са починали 24 души, а 418 са ранени. В някои случаи човешката неточност е съдбовно нелепа.

Възрастен лидер, който изключва автомобила от контактния ключ за спестовност на гориво, кормилото му се заключва, след което самокатастрофира в канавка към пътя и умира, споделя комисар Костадин Костов, шеф Охранителна полиция - Пловдив.

В 98% от случаите виновност за злополуките носят водачите, а най-честите неточности на пешеходците са ненадейно изскачане на пътното платно. От началото на годината в Пловдивска област са починали четирима, а ранените пешеходци са 91. С началото на ваканцията, когато децата прекарват доста време на открито, от полицията молят за повече внимание, съблюдаване на отдалеченост и позволената скорост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР