КАТ пусна в действие роботизираните камери за скорост. От днес

...
КАТ пусна в действие роботизираните камери за скорост. От днес
Коментари Харесай

ОТ ДНЕС: КАТ пусна камери с изкуствен интелект, те засичат скоростта до единица от секундата

КАТ пусна в деяние роботизираните камери за скорост. От през днешния ден първите 20 уреда с изкуствен интелект към този момент са на пътя. Устройствата са разпратени в 19 регионални дирекции на полицията в цялата страна, оповестява „ Телеграф “.

Камерите са италианско произвеждане и разполагат с две смарт камери, снабдени с оптика с извънредно висока резолюция. Едната е 4K монохромна съществена камера и втората е Full HD цветна контекстна камера.

Могат да снимат в двете направления на придвижване в 4 пътни ленти по едно и също време по няколко автомобила. Различават в действително време класа на автомобила и регистрират скорост от 20 до 320 км/ч. Възможностите им са да снимат, както в градски условия, по този начин и по автомагистралите. Разстоянието на премерване и снимане от системата: от 15 м до 75 м съгласно ширината на пътя.

Изкуственият разсъдък засича скоростта до единица от секундата и индивидуализира всеки един автомобил. Отклонението е едвам 15 секунди от действителната скорост на движещия се обект. Отделно санкциите ще се генерират автоматизирано и ще бъдат изпращани от изкуствения разсъдък като SMS или по Viber на притежателя на транспортното средство, което е снимано да надвишава скоростните режими.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР