КАТ дава гратисен период на шофьорите, сключили „Гражданска отговорност“ с

...
КАТ дава гратисен период на шофьорите, сключили „Гражданска отговорност“ с
Коментари Харесай

Полицията дава гратисен период на застрахованите във фалиралата Олимпик

КАТ дава гратисен интервал на водачите, сключили „ Гражданска отговорност “ с банкрутиралия осигурител „ Олимпик “. Органите на реда обаче не са решили докога се продължи той.
Това разяснява през днешния ден по време на брифинг основен контрольор Росен Рапчев от отдел „ Пътна полиция “, съобщи кореспондент на Novini.bg.
По думите му според Кодекса всяко МПС би трябвало да има подписана застраховка „ Гражданска отгоровност “.
„ Когато такава застраховка към този момент не е дейна, ние естествено няма по какъв начин да не предприемем дейности, според Кодекса за застраховането “, изясни експертът.
По думите му в първите дни водачите ще се разминават с предизвестие.
„ Реално видяно в първите дни няма да глобяваме, а единствено ще предизвестяваме водачите, в случай че ни дават лавица на „ Олимпик “. В първите няколко дни ще им дадем опция да ги предупредим да си сключат незабавно застраховка и ще започваме да ги глобяваме “, уточни още основен контрольор Росен Рапчев.
Междувременно Пътна полиция даде систематизирани данни за извършената интервенция по линия на TISPOL за скорост.
„ Имаме доста повече открити нарушавания и доста връчени фишове. Глобите се завишават доста заплащат си водачите, допускаме, че това няма да е с магическа пръчка, би трябвало да съблюдават закона “, изясни срециалистът.
Най-много са нарушителите в столицата, където са хванати 3212 души. Следва Велико Търново с 2171 водачи и Благоевград, където са глобени 1831 водачи.
„ Там имаме в действителност засилен надзор с всички автоматизирани средства “, изясни Рапчев.
Над 3000 нарушавания са хванати единствено за ден, а 82 водачи са останали без свидетелства за ръководство. Общо 28 603 са откритите нарушавания при извършената акция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР