Кастер Семеня заяви, че Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF)

...
Кастер Семеня заяви, че Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF)
Коментари Харесай

Семеня: Използваха ме като морско свинче

Кастер Семеня съобщи, че Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) я е “използвала като морско свинче”. 28-годишната южноафриканка сега води дебат със международната централа, която държи атлетките с друго полово развиване (в дисциплините от 400 метра до една миля) да одобряват лекарства, с цел да намалят равнището на тестостерон, в случай че желаят да се състезават при дамите.

Двукратната олимпийска шампионка на 800 метра сподели също по този начин, че медикаментите, които би трябвало да приема, са я карали да се усеща “постоянно болна” и са имали “непознати здравословни последствия”. Преди години тя беше принудена от международната централа да приема лекарства, с цел да намали равнището на тестостерон в организма си.

“Няма да разреша на IAAF да употребява мен и моето тяло още веднъж. IAAF ме употребява в предишното като морско свинче, с цел да опитва. Разтревожена съм, че други дами атлетки ще се усещат принуждавани от IAAF да одобряват лекарства. Няма да разреша това да се случи отново”, добави Семеня.

По-рано този месец Швейцарският федерален съд анулира краткотрайно новото предписание на IAAF за атлетките с друго полово развиване, които не могат да вземат участие на надпревари при дамите в дисциплините от 400 метра до една миля, до момента в който не се подложат на хормонално лекуване. Семеня обаче получи отвод от президента на Мароканската атлетическа федерация при желанието си да взе участие на Диамантената лига в Рабат през предходната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР