Каспер Рууд спечели тенис турнира в Гщаад за втора поредна

...
Каспер Рууд спечели тенис турнира в Гщаад за втора поредна
Коментари Харесай

Каспер Рууд защити титлата си в Гщаат след обрат срещу Беретини

Каспер Рууд завоюва тенис шампионата в Гщаад за втора поредна година. Норвежецът победи Матео Беретини с 4-6, 7-6(4), 6-2 на финала. Шампионът се озова в сложна обстановка, откакто загуби първия сет, само че след това усъвършенства доста представянето си и подвигна трети трофей за сезона след тези в Буенос Айрес и Женева. Рууд към момента няма загуба в Швейцария (16-0).

Въпреки днешния триумф обаче Рууд ще бъде изпреварен от Карлос Алкарас в ранглистата и от на следващия ден ще бъде №6 в света.

Скандинавецът беше много неуверен при възможностите си за пробив и оползотвори единствено 2 от 11 (18%), само че в последна сметка това се оказа задоволително, защото Беретини се възползва от единствено един от своите пет брейкпойнта (20%).

Италианецът направи един пробив по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част двамата печелиха подаванията си, само че Рууд взе тайбрека със 7:4 и изравни резултата. В третия сет норвежецът доминираше напълно, стигна до два пробива и затвори дуела с първия си мачбол.

За Беретини това беше първо проваляне след завръщането през юни. В това време той завоюва две трофеи на трева - в Щутгарт и Куинс, само че пропусна Уимбълдън поради ковид. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР