Каспър Рууд за пореден път впечатли с изявите си на

...
Каспър Рууд за пореден път впечатли с изявите си на
Коментари Харесай

Рууд разочарова домакините и Шварцман и отново е шампион в Буенос Айрес!

Каспър Рууд за следващ път впечатли с изявите си на алена настилка и завоюва трофея в тазгодишното издание на АТР 250 шампионата в Буенос Айрес, дублирайки триумфа си от 2020 година в същата конкуренция. На финала през днешния ден негов противник бе миналогодишният първенец Диего Шварцман и въпреки норвежецът да загуби откриващия сет след яростна борба, след това той съумя да откри ритъма си и не остави шансове на аржентинеца, осъществявайки поврат с 5:7 6:2 6:3. Това бе шести трофей за Рууд на клей и общо седми подобен на равнище АТР в кариерата му.

В началото на дебютната част началният удар на локалния представител не функционираше по най-хубавия метод и това откри няколко благоприятни условия за пробив пред международния №9. Той обаче не съумя да се възползва от тях, защото точно в тези моменти Шварцман успяваше да откри помощта на сервиса си, с цел да поеме контрола върху разиграването и да го приключи в своя изгода.

В десетия гейм Рууд още веднъж сложи напрегнат противниковото подаване и даже се снабди със сетбол, който обаче отиде в историята след дълга замяна на удари, приключила с непредизвикана неточност на норвежеца. Това даде нужния подтик в играта на първенеца от предходната година, който незабавно по-късно на собствен ред реализира пробив, оказал се решителен за развръзката на откриващия сет.

A 4️⃣2️⃣-shot rally
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР