Каспър Рууд в хода на отминалата година си осигури статута

...
Каспър Рууд в хода на отминалата година си осигури статута
Коментари Харесай

Първа сензация при мъжете: Бруксби подчини световния номер 3 и финалист от US Open!

Каспър Рууд в хода на отминалата година си обезпечи статута на тенисист, който наподобява елементарно пригодим към всевъзможен тип настилка за игра, като се изключи тревата, като резултатите му в шампионатите от Големия шлем, свързани с достигането на мачовете за трофеите от Ролан Гарос и US Open, само свидетелстват за достоверността на това изказване. Норвежецът, който в навечерието на Откритото състезание на Австралия сподели, че след края на присъединяване си на Зеления континент ще си вземе близо 2-месечна отмора от Тура, в която да довърши предсезонната си подготовка, не стартира по най-хубавия метод новата година и съмнения в представянето му не липсваха.

Световният номер 3 започва акцията си в Мелбърн с успех над Томаш Махач за малко над три часа на корта, като се класира за втория стадий на конкуренцията, в който трябваше да срещне младата вяра на американския тенис Дженсън Бруксби. Сблъсъкът посред им изглеждаше като един от гвоздеите в програмата през днешния ден, като високите упования към конфликта се оправдаха и международният номер 39 сервира сензацията, елиминирайки втория подложен в схемата на надпреварата - 6:3 7:5 6:7(4) 6:2 за 3 часа и 55 минути на корта. По този метод пред американеца се открива отлична опция да доближи заключителните етапи на Аустрелиън Оупън, а идващият противник на пътя му е неговият съотечественик Томи Пол.

Още през цялото време на дуела двамата състезатели подходиха внимателно в дейностите си и всеки от тях очевидно беше фокусиран на личните си подавания. Първи крачка в опит да поеме самодейността направи Рууд, който стартира да пласира надълбоко ударите си, с което караше противника да бърка и даже доближи брейкбол, само че оцеляването в тази неподходяща обстановка вдъхна голямо самочувствие на новобранеца, при което американецът властваше на корта и със серия от четири следващи гейма записа откриващия сет на сметката си.

Със старта на втората част играта стана надалеч по-открита, като третата ракета на света надалеч не се свенеше в това да търси печелившата развръзка на комбинациите си и повиши доста експанзията в своите удари. С този си изменен образ в представянето норвежецът съумя да осъществя пробив и взе ранен задатък, който обаче Бруксби стремително навакса и когато по всичко личеше, че ни следва да следим тайбрек, то ръката на любимеца трепна при сервис и международният номер 39 в заключителния 12-и гейм направи сериозна крачка по пътя към крайния триумф в срещата, откакто удвои преднината си в дуела.

Впоследствие още при започване на третата част Рууд направи жест, че изпитва проблем от физическо естество, като се възползва от правото си да употребява медицински таймаут, но интервенцията нямаше изключително важен резултат върху нивото му и американецът се откъсна с ранен брейк в резултата. Двукратният финалист от Големия шлем все пак резервира самообладание и чрез рибрейк навакса изгубеното, само че воденият от публиката и вездесъщия си дланов удар Бруксби не се нуждаеше от доста време, преди още веднъж да каже тежката си дума, взимайки преимущество от пробив.

Американецът в десетия гейм застана на начален удар в опит да подпечата сензационната си победа и разполагаше с цели три мачбола, само че направи невъобразим пропуск с удар над глава при последния подобен и рухна душевен, което беше добре пристигнало за подгласника от Финалите на АТР и той оцеля, при което след това се стигна до тайбрек в идните минути. В него самодейността напълно беше на страна на скандинавеца, до момента в който непоставеният тенисист изпитваше сериозна болежка, обвързвана с контузия, и третата ракета на света направи нужното, с цел да понижи изоставането си в обособените сетове.

В паузата преди старта на четвъртата част американецът употребява правото си да отиде до тоалетна, като завръщайки се назад на корта, очевидно беше оставил отрицателните страсти зад тила си и ни предоставяше най-хубавия си тенис, с което осъществя два бързи пробива и си отвори удобен задатък. Отговорът на Рууд не закъсня и вторият подложен в схемата реализира рибрейк, само че следващите му лишени от смисъл дейности се трансфораха в пагубни за него, откакто той сгреши неведнъж в размените от дъното на корта, при което Бруксби още веднъж дублира преимуществото си и до края беше безукорен, с цел да сервира първата огромна изненада в конкуренцията при мъжете на тазгодишното Открито състезание на Австралия.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР